Beste Forbrukslån 2018 | Paras Pelinäppäimistö | Kredittkort | Strømpriser 2018 | Billigste Brannalarm | Livsforsikring | Beste Mobilabonnement | Eventbyrå
Övrigt

Aldrig mer

Jag har hört Gud. Jag har s har sett små kryp över hela golvet. Jag har vaknat mitt i natten och sett min fru död i sängen med en handuk intryckt i munnen och varit övertygad om att jag dödat henne. Jag har hört röster, sett maskar krypa på min kropp. Jag har legat på golvet i kramper helt utan att kunna göra nått.

Jag har vaknat på morgonen och druckit två öl bara för att komma ur sängen, dyngsur av svett och öldoft. Jag har skakat mig fram till kassan på Shell för att köpa ett svindyrt sexpack bara för att fixa att gå till tvättstugan.

Det är därför jag inte gick ut i kväll. För jag vet att om jag börjar nu när jag mår så här, ensam och eländig, slutar det på psyket, inlåst utan att få ha en tändare, inget bälte, plåtskivor att spegla sig på och landstingets kalsonger på mig.

Jag tänker inte hamna där igen. Aldrig mer. Därför sitter jag hellre i ”mitt” vardagsrum en dag som denna istället för att stå på krogen och vara glad. Att börja dricka är lika lätt som att sätta på en kran med vatten om man nu bor någorlunda civiliserat. Att sluta är ett helvete helt utan motstycke.

En gång är en gång för mycket och jag har redan pratat med Gud och han bad mig sluta.

Så…. jag skiter i det, dricker hellre kaffe tills svetten bryter fram i pannan på mig och hjärtat slår som en stånghammare i bröstet på mig. Röker cigg på cigg och vägrar falla dit igen. Oavsett hur livet behandlar mig.

Author

Bror J. Carlzon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

13 + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.