Alla dessa frågor kväver ropen på svar.

Det är inte lätta dagar nu. De tynger, kanske för att de borde vara lätta. Just för att de borde vara lätta. Tiden, dagarna före jul som ska vara vara fyllda av aktiviteter, julstök och julsånger, doften av pepparkakor och glögg. De är nu tomma och karga, den enda doften som jag kan känna är den av torrt damm och livsleda.

Några dagar, veckor, nästan månader, har varit på topp. Rastlöshet och nästan ingen sömn. Städande av redan städade ytor. Torka bakom spisen gång på gång, tills det inte längre finns den allra minsta fläck att städa bort och sedan lite till. Steg som nästan ökat i fart tills gång har förvandlats till språng. Lite tanklösa skämt och prat med hela världen, associationerna har flödat, hela tiden ett, två steg före.

Nu vänder det. Så fort går det att ingen tid till eftertanke finns. Bara ett enda sluttande plan där letargin är gemensam nämnare för allt som sker. Spisen lockar inte längre. Den får stå och blir det en fläck så får den väl vara kvar då. Att vakna var tungt, att vara vaken är tyngre. Lust till sömn är den enda lusten som finns.

oro

Det känns inte ens som om det är någon idé att öppna kuverten som ramlar ner i brevlådan. Vad skulle meningen med det vara? För att få ännu ett slag i ansiktet? Tror inte det du. De ligger kvar i brevkorgen i köket. Får vila, de springer ändå ingenstans. De kommer väl inom sinom tid få sällskap av sina syskon och kusiner i form av krav på kraven. Hopplöshet. Det är inte ens någon idé att klaga längre, ingen lyssnar ändå. Ilskan ligger strax under halsen, men vad är meningen med att släppa fram den genom munnen, det är bättre att den får samlas i bröstet. Svälja är det enda som går att göra. Hårt, närmast brutalt. Sväljfobin gäller inte besvikelse.

Kaffet smakar inte. Inte heller vattnet. Den enda smaken som härskar är den torra asksmaken som Antabus har som biverkan. Allt smakar ingenting. Varför äta när det ändå inte spelar någon roll. Det är endast när födan reverserar som den smakar något. En kort stund. Surt är bättre än ingenting. Fan, hon kommer bli galen om hon kommer på mig med min nya vana.

Det får bli en till cigarett, en kopp kaffe, de där drogerna som det märkligt nog alltid finns pengar till.

För vad annat kan jag göra en dag som den här?

Enhanced by Zemanta
Annonser

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: