Sep 16

Ändlös rök och svart vatten.

Lit cigarette

Image via Wikipedia

Jag sitter och hostar, inhalerar Pulmicort och röker. Dumt, jag vet. Men när alkoholen inte längre tar all plats i mitt liv måste jag ha någon tröst. Det man förlorar på karusellen tar man igen på gungorna. Status quo. Samma samma, bara andra droger. Koffein och nikotin. Kaffekanna efter kaffekanna, cigarett efter cigarett. Allt tar slut i en rasande fart.

Vi lever genom andras godhet. En hundralapp där, en femhundralapp där. Enstaka tusenlappar och skänkt mat. Utan änglarna omkring oss vore vi ingenting vid det här laget. 

Jycken har varit galen i några dagar. Hon har gått in i ett löp och vi förbereder oss för stormen. Tar fram moppar för att städa golvet och i trappan. Lever på hoppet att det går över fort så vi får tillbaka vår vanliga hund igen.

Kvinnan, hon rasar omkring medan jag blir kvar i soffan. Jag är sjuk. Igen. Varje virus som jag möter invaderar mig. Hon tar hand om hem, tvätt, hund, inköp, matlagning. Jag tar bara hand om mina egna tankar och värkande bröst, får hostparoxysmer om jag rör mig.

Jag borde inte röka.

Så jag tänder en cigarett och häller upp ännu en mugg kaffe.

Jag älskar henne. Jag vill ge henne rum fulla med rosor, men det gör sig inte. Just nu har jag inte ens råd med frimärken. Vi har inte råd.

Så jag röker, dricker kaffe och snart är allt slut igen.

Vi blir vackra tillsammans.

httpv://youtu.be/JmOfEYBIuKQ

Spend you days just walking and shopping
Depending on how much you’re luck is in
Spend the night-life table-hopping
And trying to keep that bag of bones in trim

I don’t mind not being immortal
‘cos it ain’t all that as far as I can tell
I don’t mind not going to heaven
As long as they’ve got cigarettes
As long as they’ve got cigarettes in hell

And by the time we start getting used to it
The dope that’s forming on the windowsill
Now we know we’ve got ourselves into
The cage that keeps the mice on the treadmill

I don’t mind not being immortal
‘cos it ain’t all that as far as I can tell
I don’t mind not going to heaven
As long as they’ve got cigarettes
As long as they’ve got cigarettes in hell

I don’t mind not being immortal
Because it ain’t all that as far as I can tell
I don’t mind not going to heaven
As long as they’ve got cigarettes
As long as they’ve got cigarettes in hell

Enhanced by Zemanta

2 kommentarer

  1. Du är underbar och jag väntar på att du kommer att vara nära mig varje dag.

  2. Nog fasen röjer jag runt allt, men jag kan inte tillåta mig själv att låta dig göra någon fysisk ansträngning. Du är sjuk, då behöver kroppen vila för att sen bli frisk. När dagen kommer då du är frisk – vi båda är friska, då ska vi återigen ta oss ut på promenader med hunden Tillsammans. Fram till ess så röjer jag runt. Jag är mindre sjuk än dig. Jag har bara svinaktigt ont i rygg, svank och fot. Men det fixar tensplattorna.

    Snart är jag här på riktigt – utan vetskapen om att jag ska behöva åka någonstans, då är det du & jag & kärleken ♥

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

%d bloggare gillar detta: