Beste lån uten Sikkerhet | 144hz Näyttö | Kreditkort Best i Test | Strømleverandør | Boligalarm Pris | Vardia Forsikring Test | Beste Mobilabonnement 2018 | Beste Kiropraktor

Är du lycklig nu?

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Marja Konttila skriver:

  Kommenterar, för att jag känner igen en del av din historia och vill tipsa/varna om ett par saker. Hade en ordentlig missbruksperiod (12 stegen!) en gång i historien, jobbade inom vården , och utan diagnos, hjälp och stöd gick in i väggen för några år sedan…5år…JOBBAR IGEN , inte inom vården, sedan över2år.. Fick diagnosen ADHD, inte oväntat. Du är betydligt yngre än jag och kan komma igen , men det tar tid.
  -Skrev i en annan diskussion ikväll: Som en tidigare boss, en skicklig psykiater Margaretha Sidén konstaterade: "Diagnoser är bara ett sätt att underlätta kommunikationen. Men det får inte begränsa helhetsbilden och behandlingen. Människor är mer komplicerade än så. Bli inte din diagnos. Men den ger förtåelse om dig för de, som förstår
  – Det finns missuppfattningar om ADHD, som sprids som fakta. Varför , om hur medicinerna funkar, länkar mm skrev jag igår på //marjakonttila.blogspot.se/
  Ett par länkar: //www.attention-riks.se/
  Twitter: med #ADHDswe hittar du anras erfarenheter och mer länkar

  • jonascarlzon skriver:

   Tack så jättemycket för länkarna. Det är intressant läsning och jag suger åt mig så mycket kunskap jag kan. För mig är just ADHD-diagnosen bara ett kvitto på vad jag själv trott länge. Det som ställer till det mest för mig personligen är inte så mycket den diagnosen som den bipolära. Det är nog den som mest har varit ett hinder för mig i livet, ADHDn har nog mest varit en biprodukt så att säga. Men det är nog en röra av allt det där som gör mig som mest ont. Precis som du nämner, man är inte sin diagnos. Den, eller de, är bara nycklarna till manualen, så att man kan rikta in sig på vilken behandling, både med läkemedel och med terapi, man behöver.

   Läkemedelsbehandlingen av ADHD är för mig ett nytt fält att upptäcka. Jag hoppas att jag får möjlighet att prova medicinering mot ADHD, för att se hur det påverkar mig. Med lite tur och lite skicklighet så är jag rätt övertygad om att jag i vilket fall som helst kommer leva ett betydligt bättre liv i framtiden än det jag levt tidigare.

   • marja konttila skriver:

    Den värsta fallgropen, som man såg för bipolära under åren som mentalskötare: Hade man varit utan skov tillräckligt länge , glömde man bort medicineringen. När det då går över till manin, vill individen inte ha hjälp längre med katastrofala följder för hela livssituationen. Önskar att du slipper det eller har någon människa i nätverket, som har den vetskapen i bakhuvudet.
    Vad det gäller bipolära , finns det många begåvade och kreativa människor bland de. Vad det gäller psykiatripatienter och missbrukare i allmänhet : Jag anser att det är ett friskhetstecken, att inte stå ut med det ena eller andra av världens vansinne.Som en erfaren och bra jobbarkompis konstaterade och tittade igenom fönstret, när vi jobbade på en låst avdelning: " Jag vet inte om dårhuset är härinne, eller därute.."
    Bland de här individer finns det nog en och annan med dina blandade diagnoskoder :)

    • jonascarlzon skriver:

     Ja visst är det precis så. Det bipolära är ett hinder och en skatt samtidigt. När det sen gäller verkligheten så brukar jag tänka på när jag gick min praktik på psyk och umgicks med en AT-läkare och han sade en gång när vi skulle gå hem och läste upp dörren till avdelningen att: tänk om vi bara tror att vi är en läkare och en ssk-elev men egentligen är inlagda här och är psykotiska. Verkligheten är nog bara en skugga på en vägg.

 2. Maria skriver:

  Härlig läsning att du kan vara ärlig att säga att du är lycklig! Men det där med att avsluta terapin – det låter skrämmande då jag märker att du fortfarande behöver det! Så säg det till henne nästa gång

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.