Att sätta etikett i pannan på folk

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Krassman skriver:

  Mycket bra tankar där Wob. Läser Cattis bloggsedan en tid tillbaka och tankarna på att journaler, som bara skall vara till något gott får verkligen en annan mening i ett sammanhang som hennes. Då skall vi väl ändå erkänna att journalföringen inom sjukvården i landet Falukorv knappast är optimal. Men det kanske är tur det, eller…

  • WoB skriver:

   Nä det där med journalföring är något oerhört svårt. Det är lätt hänt att den blir subjektiv istället för objektiv och att sjukvårdspersonalen använder sina gamla erfarenheter istället för att hålla sig till just den aktuella patienten. Det finns ju en gammal "sanning" som säger att man aldrig ska läsa sin egna journal för det står alltid något som man kommer ta illa upp av.

 2. Cattis skriver:

  Klart de e så och om du ljög i dina journalanteckningar, så skulle det ju inte hjälpa patienten!
  …bara såå tungt att ränderna aldrig går ur!

  "Goda vänner" tycker jag väl absolut att vi kan kalla oss efter att ha följt varandras bloggar i dryga två år, btw!

  • WoB skriver:

   Nä det är ju sannerligen ett problem att man ska bli stigmatiserad inom sjukvården. Det samma gäller ju även de med olika psykiska problem som många gånger får slåss som djur för att övertyga vårdpersonal att de faktiskt har ont på riktigt och inte bara "inbillar sig".

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.