Att älska vilkorslöst

Om inte kärleken vore så omöjlig att styra. Om den inte trilskades så, retades så rart. När den väl dykt upp inom en så kan man inte längre styra vad man tänker eller hur man ska möta livet. Den har kraften att hela, läka, den har kraften att riva itu, slita upp. Samma kraft som får dig att vissla dig igenom en måndag kan få dig att gråta på en lördag.


Hur slutar man älska? Eller, snarare, hur lär man sig att älska osjälviskt? Utan att begära något tillbaka, utan att kräva att bli älskad tillbaka. Jag föröker lära mig att älska så, utan krav, vara glad över att den jag älskar är glad och glömma att få något tillbaka. Men det är svårt. Jättesvårt.


Ibland känns det som om det funkar, som om allt är som det ska i världen och att jag har kontroll över allt som händer. Men helt plötsligt så går det överstyr, jag blir girig, vill ha mer, vill ha något att själv byggas upp av. Orkar inte ge mer utan att få ta. Jag vill också bli älskad. Vill också vara uppmärksammad. Vill också vara centrum för någons tankar och känslor.


Hur gör man?

Annonser

Du gillar kanske också...

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: