Jan 03

Borås i mitt hjärta

Borås stad söker en marknadschef. Men man hittar ingen som vill bo i just Borås. Jag fattar ärligt talat inte vad folk har emot min vackra stad. Jag har bott här i hela mitt liv och planerar inte att flytta någon annanstans heller. Vill jag andas lite storstad tar jag en helg i Göteborg.

Det vimlar om skämt och vanföreställningar om Borås. Nä, det regnar inte mer här än någon annanstans. Faktum är att det regnar mindre i Borås än i ”solstaden” Karlstad. Folk är snåla? Nope. Kommersen går utmärkt. Däremot är det en billig stad att leva i. Vi har några av de lägsta matpriserna i landet.

Borås är tråkigt. Nja. Nu bränns det lite. Om man tycker att krogen ska vara öppen hela natten är det rätt kass att de stänger redan klockan 2 på natten. Det kan jag hålla med om. Utbudet av krogar är väl även det lite magert. Men det beror nog mest på att alla går till samma krog.

Ett tag är det krog x som gäller. Då går alla tid och trängs i köerna i timtal. Sen helt plötsligt öppnar krog b och då går alla dit. De andra stackars krogarna står halvtomma. Men vi har en ambitiös teaterscen, ett, för en stad av denna storleken, levande kulturliv. Unga artister med rockdrömmar har rätt god tillgång till replokaler.

Borås är fult? Nja. Vissa delar är väl inte så vackra. De stora stadsbränderna som härjat staden har gett oss en stadskärna där man får svårt att finna några riktigt gamla byggnader. Sedan var det rivningsvågen på 1970-talet som gav oss några riktigt fula husklumpar av EPA-typ.

Men rådhuset är vackert där det flankerar stora torget, från gågatan kan man blicka rakt upp till den vackra Gustav Adolf-kyrkan och på en kulle i centrum ligger den gamla Carolikyrkan. Stadsparken är oerhört vacker året runt och vi har väldigt gott om vacker natur runt om i staden.

Elfsborg. Herregud, jag höll på att glömma Elfsborg. Vi har det bästa fotbollslaget i landet och den modernaste arenan, Borås arena.

Nä. Det är absolut inget fel på Borås.  Här har jag det bra och här tänker jag stanna.

2 kommentarer

  • fenga on 3 januari, 2007 at 22:30
  • Svara

  Håller med
  Jag är född och uppvuxen i Borås. Har bott på Sjöbo förresten. På Fristadsvägen, Björkhemsgatan, Norra Sjöbogatan och Ekängsgatan. Hedvigsborg var mitt hem upp till 3:e klass. Trandared bodde jag på ett kort tag. Var inneboende hos en kompis på Hulta – men det var ingen höjdare även om det var ett höghus =)
  Saknar Borås ibland. Sommartid är Borås en toppenstad. Jovisst, Borås förtjänar ett bättre rykte. Har du inte sökt tjänsten som marknadschef? Kanske just DU är rätt person…

  • Elfrid on 3 januari, 2007 at 16:25
  • Svara

  Ja du….
  Dom skulle prova att bo några år i Falkenberg, så skulle dom nog märka hur mycket roligare det är med Borås
  (säger jag vis av erfarenhet)
  Hej på dig förresten!!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

%d bloggare gillar detta: