Hva er Forbrukslån | Kulutusluotto 2018 | Kredittkort i Norge | Strømpriser | Billigste Hjemmealarm 2018 | Personforsikring | Billig Mobilabonnement | Luft til Luft Varmpepumpe

En febril kamp för att hitta hoppet på en god jul.

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. matti skriver:

  Sen kommentar, jag vet, men behövde fnula lite på det hela. Hoppas att Du, från hjärtat, ångrar Ditt utspel. Hur sonen ska ta det hela, ja vem vet? Hoppas så klart att det reder upp sig, för Er bådas skull. Jag kan förstå honom i så mycket, been there, done that. Samtidigt som jag oxå blev en urusel förälder, trots alla goda intentioner, trots allt jag visste….Ingen blir ju en dålig förälder med vilje liksom….Tror nog alla önskar sina barn det bästa här i livet oavsett vad man själv varit med om. Så även Du, såklart. Tror det enda man kan göra, när man inte lyckats vara en "bra" förälder under uppväxten, är att säga att man älskar dem mest i hela världen, alltid och för evigt, o supporta dem allt man kan. Själv hjälper jag dem allt kan jag kan t ex med pengar nu när de studerar. ALLT till min barn, de är de värda! Mina finaste, de jag lever för!

  • jonascarlzon skriver:

   Jag lovar, jag har gjort tusen och åter tusen saker i mitt liv jag ångrar och skäms över. Men det här var en av de saker jag ångrar mest. Det var så urbota korkat och framförallt elakt att jag faktiskt själv häpnar över att en sådan ondska bor i mig. Gudskelov har vi redan fått ett frö till kommunikation mellan varandra. Det kommer ta tid, men det får ta den tid det tar, jag tänker inte försöka stressa fram något. Den unge mannen hade rätt i det han skrev i sitt meddelande till mig först. Tyvärr visade jag mig vara för omogen och återigen inte tillräckligt vuxen att möta en sådan situation. Jag har inget försvar för det jag gjorde, jag fördömer vartenda bokstav och vartenda tanke jag hade bakom det hela. Jag blev bara så chockad att återigen vaknade den tjuriga treåringen i mig och det hela tog sitt uttryck i något så fruktansvärt som det nu blev.

   Jag har varit en usel förälder, det är ju så. Jag hade fullt upp med att brottas med mina egna demoner och försökte dessutom lösa de problemen genom att skapa ytterligare en, alkoholen. Just då såg jag ingen annan lösning, men om jag bara kunde börja om från den där dagen 1991 när jag fick min första panikattack hade jag gladeligen gjort det. Kanske skulle jag då finna ett vettigt humant sätt att lösa mina problem med. Nu gjorde jag inte det och det har skapat skador hos alla mina anhöriga och de som på alla sätt på något sätt har försökt att älska mig. Men jag gjorde det svårt, förbannat svårt för dem att göra det.

   Du har rätt, barnen är den vackraste och viktigaste gåva livet kan ge en människa och de flesta växer av den, styrks och får möjligheten att i sin tur stärka och vara där för ungarna. Jag har inte varit det, jag har ingen som helst bra anledning till att det blev så, men jag gjorde så gott jag kunde och jag trodde verkligen i min enfald att jag gjorde rätt för det mesta. Jag hade så klart så jävla fel att jag borde dunka huvudet i en vägg resten av mitt liv. Men, för varje misstag man gör måste man försöka växa, jag ska försöka att lära mig även av detta, om jag kan vara mogen detta, och kanske, kanske kan det till slut sluta någorlunda hyggligt.

 2. Jonna skriver:

  Jag vill ändå krypa in och önska dig en sådan God jul du kan få tillsammans med Maria.

  Kramar

 3. Den Helande Maria skriver:

  Ta bort julpyntet på juldagen så tar jag gardinerna, sen katten.

  Du får valet och jag vill bara fly, klarar inte av att vara någonstans…

  Så julkänsla, men vi åker till din mamma en stund, hon har köpt all julmat så jag tror att hon egentligen vill fira jul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

6 − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.