Billig Refinansiering | Tietokonekaiuttimet | Kredittkort | Billigste Strøm | Boligalarm | Vardia Forsikring Erfaringer | Billigste Mobilabonnement | Rørlegger

En hemlös har en röst med. Lyssna!

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Sara s skriver:

  Förresten, det där med utförsäkringen verkar ju så stört. Om man ändå blir sjukförsäkrad igen efter månader, vad var det då för mening att skrivas ut? För att politikerna gillar att kunna visa statistik på att folk blir utförsäkrade? Eller har jag missat något här? Nä pinsamt är ordet, och dessutom skapar det ju massa onödig stress för människor som går i ovisshetens skugga.

  • jonascarlzon skriver:

   Precis. Något jag skulle tycka vore bra däremot vore om man fick arbetsträna, utifrån sina förutsättningar, under de där tre månanderna, för att se vart man står så att säga men att man fortfarande får sjukersättning som man har när man är sjukskriven. Precis som du säger, det handlar om siffror, jag känner mig som en siffra bland andra, och dessutom en människosyn som stinker och värderingar som är helt sneda.

 2. Sara s skriver:

  Väl talat! Tycket det är respektlöst att racka ner på folk bara för att de har en mobil, so what?Dessutom borde väl myndigheter såsom soc tycka det är en fördel om hemlösa har en mobil, så de kan få tag på personen. De kan ju inte gå hem till dem och knacka på. Nä gnäll istället på föräldrar som ger 2 åringar sin egna iPad!

  • jonascarlzon skriver:

   Jag kan bara hålla med. En mobil är ju inte ett bevis på rikedom precis. Själv har jag en bra sådan. Men å andra sidan så vet jag då rakt inte när jag skulle kunna ha möjlighet att köpa en ny. Den jag har får hänga med så länge gör det. Man får liksom öppna ögonen och tanken samtidigt, det man ser är inte alltid det man tänker eller sanningen.

 3. Anne skriver:

  Så himla bra skrivet Jonas! Jag följer både din och Marias blogg sen ett tag tillbaka och jag beundrar er styrka. Det är klart som fan att man inte väljer att bli sjuk och att man älskar att gå på försörjninsstöd/ sjukkassa eller att tigga, tack för att du satte ord på det Jonas!
  All styrka till dig, du är bra:)
  My recent post Frågan varför

  • jonascarlzon skriver:

   Tack så jättemycket. Varje människa som förstår det man försöker säga är bara att beundra! Så tack så jättemycket en gång till.

 4. Maria Östmark på Facebook skriver:

  Riktigt bra skrivet!!! Dina ord, din sanning – samhällets verklighet. Du är grym!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.