En tvättäkta neurotikers bekännelse.

2011-12-30

20:29:07


Visst är jag listig?

Jag skrev häromdagen att jag för en gångs skull skulle göra en sådan där lista över det som hänt 2011. Nu tvekar jag. För det första, vem bryr sig? Det blir jobbigt att sortera och sålla det som hänt under ett år när allt hänt som man drömt om. Bra och dåligt. Varför lista drömmar?

Men den kommer. I morgon. Just nu sitter jag och Den Helande Maria och pratar. Eller, snarare, jag babblar medan hon försöker få en syl i vädret. Åter igen undrar jag vad hon ser i mig?

Narcissism 101

Image by waɪ.tiː via Flickr

 

Igår satt jag och slötittade på nätet. Av någon anledning kom jag in på något tråd på något forum där man diskuterade skillnaden mellan psykopati och Narcissism och där var jag. En beskrivning av mig. Allt stämde förutom vissa småsaker. Jag har ett samvete som ibland blir överdrivet. Men annars, fan, jag är sjuk i huvudet. Eller, sjukare än jag trodde.

En neurotiker ut i fingerspetsarna. Jag har fullt upp med att spela mina roller. WoB, Jonas. En evig pendel mellan de ytterligheterna. Jag lämnar åt andra att beskriva mig. Jag vet bara vad mitt skinn döljer. Det är ruttet och jag förtjänar ingens förtroende.

Men så tänker jag, fan, jag är värd det jag får. Efter alla år, efter de år min värld var en madrass och en takfönster. Efter alla år av svek. Mina egna och andras. En värld som var svart som sot. 

 

Jonas Wenström, 1857-1893

Image via Wikipedia

Så jag förtjänar min nuvarande lycka. Men det gäller att jag använder mina erfarenheter. För min egen skull, för att inte falla igen. Men det viktiga är att jag hjälper andra. Återigen, Narcissism. Men kanske kan den leda till något gott.

Världen är ändå inte så grym mot varken mig eller dig. Om hundra år är vi döda, då är det andra som följer våra spår. Det gäller att spåren går åt rätt håll.

Enhanced by Zemanta
Annonser

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: