Hvem tilbyr Forbrukslån i Norge | Tietokoneen Hiiri | Bruk av Kredittkort | Strømleverandører | Billigste Husalarm | Hundeforsikring | Billig Mobilabonnement | Håndverker

Engla i SVT

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Cats skriver:

  Den största andelen våldsbrott,
  även sådana som leder till döden, dödsmisshandel, dråp/mord begås av kliniskt sett "friska" människor. Bara att kolla verklighetsbaserad statistik. Visst har de alla förmodligen brist på/ingen empati, vilket avtrubbas ytterligare om de är i grupp & påverkade av droger. Men psykiskt sjuka är de inte, detta är en modern myt. Det finns trots allt något som kallas ren ondska & vi människor har alla ett personligt val & ansvar för vad vi gör. Visst vore det enkelt om man lätt kunde sortera upp folk i onda & goda, men så ser helt enkelt inte verkligheten ut.

 2. Cats skriver:

  Var i herrans namn
  kom tvångstankar in i bilden, lider du inte själv av panikångest enligt egen utsago? (En ångestneuros så "god" som någon, som även den behandlas med SSRI-preparat). Om man bara läst nyheterna något lite kunde man se att denne man var omtyckt & uppskattad på sitt jobb & bland kollegor. Inte ens hans närmaste familj hade någonsin märkt något "konstigt" med honom. Säkerligen "led" han av någon form av personlighets/empatistörning vilket är en helt annan historia, men är nog kliniskt sett ändå inte att klassa som sjuk. Så?

 3. Cats skriver:

  Nej
  Tänker heller inte titta på spektaklet. Men tände ett ljus i mörkret för henne & höll en tyst minut förut. (Liksom många, många andra i vårat avlånga land). Till vilken "nytta" det nu var, kanske bara att påminna oss alla om att vi först & främst borde visa medmänsklighet & bry oss på ett välvilligt sätt. (Istället för motsatsen).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

2 + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.