Refinansiering av Gjeld uten Sikkerhet | Halvin Sähkö 2018 | Test av Kredittkort 2018 | Kraftpriser | Sector Alarm Erfaringer | Forsikringsselskap | Beste Mobilabonnement | Parkeringsplasser

Ett spel med livet som insats.

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Anna skriver:

    Ekonomi är ett ständigt gissel även för oss med "normal psykiskhälsa". Fast ekonomisk ohälsa kan ju drabba även den bäste. Jag hade till exempel väldigt svårt med ekonomin tidigare. Lösningen hette "struktur och planering". Min man och jag satte oss varje söndag och gick igenom vad pengarna gått till och vilka räkningar vi hade. Det krävdes total öppenhet. Eftersom jag var den som var strulig och hade noll koll så kändes det till en början rätt förnedrande att behöva visa/redogöra för alla inköp. Men det var det som behövdes för att mitt eget ekonomiska sinne skulle förändras totalt. Samtidigt stärkte det våran känsla för att det just var "vår" ekonomi som vi tillsammans tog ansvar för. Ett litet tips i all välmening :).

    • jonascarlzon skriver:

      Jo jag förstår precis hur du tänker och vi gör det samma sedan några månader. Det krävs ju att man "samkör systemet" för att få en fungerade ekonomi i hemmet. Vårt problem just nu är ju att vi bara har min sjukpenning som inkomst, så att när hyra, el, försäkringar och internet är betalda så har vi 2500 kronor att leva på resten av månaden. Dessutom brukar det ju tillkomma lite småräkningar utöver det hela. Så, 2300 på två människor för att handla hygienprodukter, tvättmedel, diskmedel, toalettpapper och mat för två personer är inte mycket att hurra för. Men visst, struktur hjälper, det gör det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

6 + två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.