Falsk Matematik

Temat för dagen verkar vara ekonomi märker jag när jag läser mina sista inlägg. Så snurrigt. Jag menar, med mitt sinne för ekonomi borde jag inte ens ta ordet i min mun, än mindre skriva om det. Jag har sagt det innan, många gånger: om jag har 5 kronor måste jag använda 10. Det är nog nått fel i skallen på mig för jag förstår mig bara inte på siffror. De är helt obegripliga för mig.


 


Bokstäver har jag hyffsat koll på. Jag menar man kan ju sitt ABC. Men när det gäller gångertabellen till exempel måste jag till min stora skam erkänna att jag aldrig lyckats bemästra den till fullo. Det vill bara inte sätta sig i huvudet på mig. Jag är beroende av kalkylator för de allra enklaste uträkningar.


 


Jag tog mig igenom högstadiet med en ständig etta i matte. Såpass förstår jag av matematik att en etta i betyg inte är bra. Alls. På gymnasiet så valde jag av gudskelov en linje där det krävdes ytterst lite kunskap om mattens inre väsen. Det blev värre när jag läste till sjuksköterska och man hade tentan i läkemedelsräkning framför sig.


 


Det krävdes alla rätt för att bli godkänd. Herre je vad jag satt och slet med de där uträkningarna. Det var dropp som skulle blandas med varandra i vissa procent och sedan skulle droppeländet gå in på en viss tid. Men jag löste till min egen stora förvåning det där.


 


Men sedan dess har jag litat på miniräknaren fullt ut. Man vill ju inte gärna ta några risker. För så länge jag har svårt för att räkna ut vad 7*8 är så får jag nog göra så.

Annonser

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Wimm skriver:

    Funderar på
    om pengarna är kvar på kontot :)
    Sov så gott :)

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: