Forbrukslån | Näyttö | Kredittkort Test 2018 | Strømleverandør | Billig Boligalarm | Billig Forsikring | Beste Mobilabonnement | Mobilt Bredbånd

Förfrågan om hunduppfostran.

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. En läsare skriver:

  Ta med en lite spray vattenflaska och ha beredd varje gång hon skäller så spruta henne i ansiktet. Det funkar efter ett tag. Vet av egen erfarenhet. Men det måste göras varje gång!

  • jonascarlzon skriver:

   Det kanske man skulle köra med ja, där sade du något. Borde ju bryta koncentrationen på den andra hunden eller människan. Tackar!

 2. Anna skriver:

  Mitt bästa tips är att lära henne ett kommando in absurdom. Vi körde stenhårt med kommandot sitt. Allt med positiv feedback såklart. Vår hund kom från greklandsgator och han var typ alltid sugen på mat/godis. Så det var rätt enkelt för oss att träna honom att glatt sitta på kommando i alla situationer. Sen var han alltid tvungen att sitta innan vi sa "varsågod" för att få gå fram och hälsa. Och möten med andra hundar blev lättare efter man avdramatiserat själva mötet med ett par snabba "sitt". Hoppas du förstår vad jag menar annars kan jag vara med detaljerad om du vill. Lycka till.

  • jonascarlzon skriver:

   Jo vi kör lite samma här. Precis i början när man tar en promenad så är hon helt tossig och drar som in i bomben, men när hon fått pinka och vi har kommit en bit så blir hon lugnare och söker hela tiden kontakt då och då och är uppmärksam på våra kommandon och rörelser. När hon och jag går långpromenad i skogen, ett bra ställe som vi hittat där man bara kan gå upp och ner och hit och dit och över stockar och ner igen så går hon fot eller en bit ifrån mig hela tiden jag kräver det. Sen får hon springa själv lite efter eget huvud men kommer så fort jag kallar på henne. Så den grejen funkar bra, men det är just vid möten med andra hundar eller en del människor som hon kan bli heeeeeeelt tokig och okontaktbar. Men jag tror, bara tror, att vi har börjat kunna bryta det där för det mesta genom just att hon ska sätta sig och vänta på godis. Men som sagt, vi behöver alla råd vi kan få. Jag har just dragit mig tillminnes att hon en gång blev väldigt skrämd av en större hund som rusade rakt på henne när hon var liten. En stor mastiff tror jag det var. Så det spelar nog även det roll. Tack så jättemycket för rådet!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.