Forbrukslån Best i Test | Puhelinliittymä | MasterCard Kredittkort | Billig Strøm | Beste Boligalarm 2018 | Husforsikring | Beste Mobilabonnement 2018 | Verdivurdering
funderingar

Frisk, friskelisk

Tbc-patienterna på Söderby sanatorium får fris...
Image via Wikipedia

Jag är frisk. Igen. När man vaknar på morgonen och faktiskt sovit gott hela natten, när man går ut i köket utan att hosta, då känns det som en välsignelse. Som att födas på nytt. Som att gå ut i solen efter att ha varit i den mörkaste av kryptor i världen för några dagar.

En förkylning är ju givetvis ingen stor katastrof. Inte på riktigt. Men den är tråkig och jobbig och tar en massa kraft från saker man vill få gjort. Som att leva. Det är märkligt hur fort det går när man väl blir frisk igen. Det enda minnet jag har i kroppen av de senaste dagarnas elände är en rosslig hosta och ont i näsan av allt papper jag snytit mig med. Det är ju saker man kan stå ut med helt klart.

Så nu siktar jag på livet igen. Lämnar sovrummets mörker för att få saker gjorda. Igen. Jag förstod redan igår kväll att det gick åt rätt håll. Då när jag började plocka bort alla glas och koppar och tidningar och pillerburkar från köksbordet, när jag tömde diskmaskinen och lade in den smutsiga disken som stod i diskhon. Då när jag började känna mig rastlös. Det är osvikliga tecken på att man börjar bli frisk. Det gäller för mig i alla fall.

Idag ska jag få en massa gjort hade jag tänkt. Återfallsprevention, städa, gå på en längre promenad med jycken, läsa, stränga om gitarren, åka till modern. Kort och gott göra sådant man gör.

Det är gott att vara frisk igen.

Frisk, friskelisk

Enhanced by Zemanta

Author

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

2 thoughts on “Frisk, friskelisk

 1. Jahaja, det måste ju vara skönt. Att bara skicka iväg bassiluskerna sådär över nätet, vilken kanongrej. Kan du berätta hur man gör? Jag känner mig ganska så ynklig faktiskt och får ingenting gjort. Men det är väl bara att tacka och ta emot, en vacker dag blir väl jag också frisk och pånyttfödd.

  ;o)

  Nä'rå, jag är glad att du är frisk igen. Känner igen känslan av att plötsligt vakna en dag och inse… shitpomfritt jag är frisk. Hallejujah!

  Kram på dig (och lite smittelismittbassilusker får du härmed tillbaka) ;o)

  1. Du vet väl att man ska ha ett bra virusprogram på datorn :-) Jo det är gott att vara frisk, på alla de sätt. Fast fökylningshelvetet har inte gett sig, jag trodde bara det. Men jag är lika ynkans ynklig som jag varit sista veckan :-(

   Men krya på dig med, så kryar vi ihop liksom :-)

   kram på dig med :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

nitton − fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.