Jag klankar inte ner på dig, så varför stampar du på mig?


Jag måste bara förtydliga en sak i det jag skrev i förra inlägget. Jag påstår inte att följderna av mitt alkoholmissbruk är betydligt mindre än, eller lika med, törst efter kaffe. Jag påstår inte att alkohol är lika viktigt som vatten. Men jag försöker förklara själva mekaniken bakom det hela. 

På samma sätt, fast i en helt annan grad, är kaffe och socker och alkohol faktiskt samma sak. Jag vet, det blir löjeväckande att jämföra och missbrukare tar upp den där jämförelsen gång på gång. För det vet jag ju. Men hur i hela fridens namn ska jag annars förklara för människor hur saken fungerar?


 

Annonser

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. vardag skriver:

  det är det jobbiga i samhället, att behöva förklara sig, försvara.
  jag är less på sådant, eller jag är så renodlat less på det mesta. sade för snart två år sedan upp bekantskapen med en nära släkting utan att förklara mig för jag ansåg att jag inte alltid behöver motivera mig.
  om folk är av idiotin, utan empati eller normalintelligens har de ändock inget att göra i mitt liv. än värre om jag mår dåligt av dem.

  man behöver egentligen inte förtydliga för någon som är totalt av förakt redan från en början oavsett vad det handlar om. de människor är oftast de värsta och kommer aldrig ändra sin uppfattning av ren tjurskallighet eller av enbart ren pin kiv.
  och med mina sådana resonemang kliver jag fint ned från min pall på trettio år till tonåring i deras ögon. men i mina ögon kliver jag upp på pallar.

  oj, nu blev det fler ord än vad som var tänkt :s

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: