Katter vs hundar

Nu vet jag varför jag gillar katter bättre än hundar. Min gamla arbetskamrat hade ett stycke jycke hemma. En såndär lite pigg sak som morrade livsfarligt när jag kom. Givetvis blev jag livrädd, jag menar, hunden var ju lika stor som en av pälsbollarna som min hankatt Lancelot kan sprida omkring sig när han är på det humöret.


Men som sagt, det var en pigg liten svartvit pälsboll som morrade, skall och stirrade vildsint på mig tills han (eller var det en hon tro) kom på att jag var en rätt trevlig prick eftersom jag kastade ett rep gång på gång ut i hallen dit jycken ivrigt sprang och hämtade och sedan kom tillbaka till mig med. Det är just det där jag menade med att katter är mer sympatiska. De skulle aldrig i sitt liv få för sig att springa efter ett rep.


Möjligen under sina första tio månader sedan får sådant vara. Skulle de trots allt springa efter ett rep skulle de inte komma tillbaka med det utan helt enkelt knata iväg med det. Jag menar, vad fan, det är ju dens liksom. Varför i hela fridens namn överlämna det till matte eller husse igen?


Tillråga på allt var det rätt roande att se när det lilla djuret gjorde vildsinta försök att slå ihjäl det där repet. Som om inte repet vore stendött från början. Sånt skulle en katt aldrig nedlåta sig. Skall något dräpas skall det vara en fågel eller en mus, något som de facto lever från början. Fast sen kan katter vara otrevligt stolta över sina byten, det kan jag hålla med om. Inte kul att hitta en död mus på golvet i det lilla träslottet bara för att katten vill visa upp sin skicklighet i dödandets konst.


Nä, hundar har nog sina fördelar men jag föredrar en katt alla dar.

Annonser

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hjulia_ skriver:

    Mjo..
    vi gör ju det på sätt och vis – radhuslägenhet. Efter några hammarslag kom vi på att golvmattan dämpade lite, så det var bara att hamra på den istället. :o) Trasig sockel – ja, det har vi ff. :(

  2. Hjulia_ skriver:

    Machokatter
    som vill visa sina byte för husse o matte är lagom kul mitt i natten! Vad gör man när kattkillen stolt tar med sig en levande näbbmus in i sovrummet och släpper den så att den kan smita in och gömma sig under/bakom den VÄGGFASTA garderoberna?! Jo, man tar fram hammaren och slår helt enkelt sönder hela sockeln för att få ut råttan! Hm, lite udda halvtvå på natten! Då hade jag mkt väl kunnat tänka mig en hund istället! :o)

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: