Lite klokare tankar än igår

Nu fattar jag lite vad fallskärmshoppare och bergsklättrare lever av. Att stå i dödens väntrum gör att man känner sig mer levande än man någonsin gjort när man rett ut det hela. Jag är upprymd. Känner mig… lite lagom manisk. Törstig på livet liksom.

Inte fan vill jag dö. Så klart inte. Vill leva och se mina barn växa upp, skaffa egna liv, familj. Vill bli morfar och farfar. Vill bli gammal. Vill uppleva mera somrar, mer julaftnar. Vill träffa en kvinna som står ut med mig. Jag vill leva i evighet. Har inte tid att dö, har ju så mycket kvar att uppleva. Vill se Bruce Springsteen uppträda live. Följa hockeyvm. Vara nere på Borås arena och se Elfsborg ta guld i år igen. Bli gammal och få kateter och B12-sprutor.

Jag har vilat i dödsskuggans dal och kommit på att jag inte hör hemma där än, inte på många år.

Jag får plocka ihop min skit och göra det bästa, det allra bästa, jag kan av mitt liv, det liv jag har. En gåva värd mer än man tror eftersom man tar det för givet att man lever. Jag har 3 barn att finnas till för.

Här nere är det kallt men det gör liksom inget. För då känner jag att jag lever och det är en sån god känsla att allt det kalla bara smeker min kind. Jag får sluta leva i min bubbla av “tycka tycka synd om sig själv”. Jag får omfamna livet, jag får vara tacksam för att min yngsta sons styvfar var beredd på att finna mig död och kall och allt vad det hade inneburit för honom.

Förresten så sänder jag en tacksamhetens tanke till Polare P, du är den bästa styvfar min son kunde få. Ifall du undrar :-)

Annonser

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lotten skriver:

    Morgon Wob!
    jag lästedina rader o tänkte ett o annat i natt! ja, jag skrev inget, för ibland är det så svårt! Bra att du kommit på andra tankar! ha nu en lite bättre dag o ha det! Kram!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: