Forbrukslån | Ergonominen Hiiri | Test av Kredittkort | Pris Strøm | Beste Husalarm 2018 | Bytte Forsikringsselskap | Billigste Mobilabonnement | Beste Sprengningsfirma

Lögnens svalkande effekt.

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Junie skriver:

  Jag känner igen mig. Jag känner fasen igen mig i vartenda ord, förutom "alkohol". Missbruk som missbruk, antar jag. Lögnerna, att bli så van vid att ljuga att man till slut rent reflexmässigt börjar ljuga även om andra, helt triviala, saker. Lättnaden när man väl började släppa ut allt, berätta, öppna sig. Bloggen blev till en frihet i stället för en plats för alla dessa lögner. Att berätta om mina problem samt att söka hjälp, jag tror det kan vara det bästa jag någonsin gjort. Det är fyra år sedan nu, då jag började ärligheten genom att skicka ett mail till mina föräldrar. Insåg nu att jag måste leta upp det där mailet jag skickade, publicera det på bloggen tror jag. För det var mitt livs viktigaste mail.

  Jag önskar att jag kunde ta mig upp ur det här för min skull, så som du har gjort för din. Jag ser upp till och beundrar dig för det. En sann förebild.

  • jonascarlzon skriver:

   Missbruk som missbruk, samma samma. Även om just alkohol och droger dessutom ställer till det rent kemiskt i skallen så är ju själva mekanismen precis den samma. Man hänger upp hela livet på en och en enda grej, som skapar trygghet och hemtrevlighet inuti själen, ända tills allt brakar samman och man står där med lögnen som ett brännmärke i pannan. Så visst har du rätt, motståndet mot sanningen är starkt och kraftfullt. Men jag tycker du gör ett bra jobb, speciellt med tanke på att du har många långa år att leva (får vi väl ändå hoppas). Jag är tämligen övertygad om att du kommer komma underfund med hur du ska bli "frisk", vad nu det betyder. För tusan tös, sådana som oss är hjältar! I alla fall som jag ser det.

 2. Lisa Lindberg på Facebook skriver:

  Älskade❤du är så bäst på att skriva, tack för att jag får vara med på din resa :-)

 3. Jenny Ehn på Facebook skriver:

  Ärligt och bra skrivet Jonas, Heja dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

fem × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.