Lösningen vore så enkel.

Det händer för mycket nu.

Eller, snarare för lite. Försäkringskassan väntar på att läkaren ska skicka in läkarintyg, jag väntar på att Försäkringskassan ska betala ut pengar. Under tiden, då när inget verkar hända, trots att jag loggar in tusen och tusen gånger igen för att se hur mitt ärende mår, så står luften stilla.

Det är som att leva i ett vakuum. Räkningarna ligger på hög, kylskåpet gapar tomt. Tidningen har slutat komma och snart stänger de av mobilerna och nätet för oss. Våra magar kniper ihop sig i hungerkramper. Katten och hunden har mat, gudskelov, men det är också den enda maten som finns i huset.

manhattan-cocktail

Missförstå mig inte nu, jag tigger inte, eller letar medlidande. Jag vill bara berätta hur det är. Vi är inte ensamma. Det finns tusen andra människor som lever i samma ovisshet. Det finns människor som sliter för gråtretande löner. Vi är många, så många, som man sparkar lite förstrött på. Vi lever lite vid sidan av all civilisation. Varför? Jo, för vi duger inte. Vi är halta och lytta. Jag själv, jag som en gång arbetade långt över 40 timmar per vecka, jag som gick dubbla skift, trippelskift, jag klarar vissa dagar bara att förstå rubrikerna i tidningen. 

Om jag kunde skulle jag inte leva såhär. Men just nu kan jag inte annat än att stå i mitt dike och kisa upp mot solen och längta upp till vägen igen.

Vi är många, men våra röster, de hörs knappt.

Den svarta hunden.

Enhanced by Zemanta
Annonser

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Junie skriver:

  Jag har exakt samma problem. Eller har haft, rättare sagt. Läkaren glömde skicka in ett intyg till försäkringskassan så csn kunde inte betala ut pengar för att jag inte hade någon godkänd sjukperiod. Till slut beslutade csn helt enkelt att jag inte skulle få något studiemedel den här terminen så nu skickade jag in en överklagan för två veckor sen eftersom läkaren då äntligen hade skickat intyget. Jag har fortfarande inte fått några pengar, väntar och väntar på att min överklagan ska godkännas. Den måste måste måste godkännas, för jag har levt på lånade pengar sedan januari, lånade pengar som måste betalas tillbaka. Hade jag inte haft mina föräldrar så vettefan vad som hade hänt med mig, nu är de inte direkt rika men de gör vad de kan för att hålla mig över ytan. Hade väl fått gå till soc annars, men om de inte heller hade gett mig några pengar? Mår illa av att tänka på det. Jag lever på hembakat bröd. Mjöl, bakpulver och vatten, en liten skvätt olja om jag känner för att lyxa till det. Kul. Jag har dock den turen att jag kan sätta mitt hopp till att det här bara är en kort period, att jag till slut kommer att få mina pengar i en stor klumpsumma. Jag önskar att detsamma gällde för er. Tusen kramar! (och så tycker jag att vi låtsas för en sekund eller tio, att det regnar pengar från himlen i kväll)

  • jonascarlzon skriver:

   Visst är det en underbar värld vi lever i. Man tar sig för pannan mest varje dag nuförtiden. Vissa dagar vill jag bara ägna all min tid åt att ligga djupt inuti en garderob och primalskrika. Men det gör sig nog inte tror jag. Så jag sitter och deppar och hoppas. För oss är nog den här mardrömmen över för tillfället. Intyget har kommit till FK och då är det ok för dem att betala ut pengarna, om inget annat skiter sig. Men om ett år eller om det nu var två, så blir det samma rull igen, då hoppas jag att jag är frisk nog att faktiskt göra det som man säger jag ska göra vid sådana tillfällen, kunna börja jobba igen. Men man vet ju aldrig.

   Jag hoppas att även du får lite lugn och ro med det finansiella så att du kan koncentrera dig på att läka och dessutom pussa på din karl :-) Tusen kramar från oss!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: