Mitt dåliga minne

Hua vad jag skrämt upp mig själv här i natt. Jag umgås med tankar på att uppgradera datorn med lite mera minne, men eftersom jag inte vet vilket sorts minne som sitter i så letade jag lite på nätet och trodde väl att jag hittade den sort som min lilla burk ska ha. Men det rådde tvivel kring hur många minnesplatser som sitter i datorn.

Sagt och gjort. Nyfiken som jag är så skruvade jag glatt bort plattan som sitter under datorn och tittade förundrat på alla pryttlar som satt där under. Sen tog jag loss minnet och tittade lite närmare på det, satte sedan tillbaka det igen och skruvade tillbaka plattan.

Sen körde det ihop sig. För när jag startade datorn gick allt så seeeegt så segt. Döm om min förvåning när jag fann att jag helt plötsligt bara hade 512mb minne istället för den 1 gigg som jag vet satt i. Hua.

Så, bort med plattan med svettiga händer, loss med minnet och in med det igen med ett denna gång mycket bestämt tryck.

Starta upp datorn. Samma sak. 512! Nu började jag bli rejält uppstressas. Hade jag brännt en krets trots att jag laddade ur mig innan jag tog i minnet?

Bort med platta, minne. I med minne igen och denna gången struntade jag i plattan utan startade upp burken.

512Mb. Nu hade jag näst intill så nära datapanik man kan få. Inte fan kan man ha 512Mb när man kör Vista. Det bara går inte.

Nu tog jag en sista gång ur minnet och tryckte närmast brutalt in det i sin plats. Äntligen så hade jag 1014Mb igen. Ty fusan vilken rysare såhär mitt i natten.

Men jag funderar fortfarande på att uppgradera till 2 gigg. Minnen till bärbara datorer är ju så förbaskat billigt så det kan jag gott kosta på mig. Men jag tror jag ska låta affären montera minnet så slipper jag få skrämselhicka igen!!!

Annonser

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Conclusion skriver:

    hej
    kontrollpanelen och sen system– där har du allt du vill veta om vad du har i datorn.. hur mycke minne du har bla så slipper du skruva isär datorn (; eller är de annurlunda med bärbara.. de vet ja inte.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: