Okt 18

När allt snurrar lite fortare än jag hinner med.

Jag söver mig själv. För att undfly hjärtklappning och outhärdlig rastlöshet. När kvällen kommer tar

Stanna, snälla stanna världen lite.

jag dubbla dosen av theralen och lägger mig vimmelkantig av trötthet, konstlad och obehaglig. Somnar och vaknar så många timmar senare jag bara kan. De första minuterna, kanske till och med den första timman efter uppvaknandet är ok. Det tar ett tag innan kroppen hunnit varva upp igen. Sedan börjar den vibrerande känslan i fingrar och händer igen. Hjärtat som trummar på. Den lilla motorn i bröstet och halsen finner sin snabba rytm och tankarna rymmer, springer lite före mig. Retas.

Jag vill göra så mycket. Får inget gjort. För det finns ingen klar tråd i det jag gör. Pillar lite här, pillar lite där. Snabb-bläddrar i morgontidningen, helt utan att se vad som skrivits. Bara enstaka bokstäver här och var. En och annan bild. Inget mer, ingen som helst förståelse, inget som fäster.. Allt snurrar på, som tvätten i en tvättmaskin där alla färger blandas och blir till grått tillsammans.

Det bor ett skri i mig. Jag vill, men vågar inte. För om jag släpper fram alla instängda känslor så är jag rädd att det slutar i en explosion, en big bang som skapar ett nytt universum i mitt liv. Jag har inte plats för mer världar i mig. Det räcker så bra med den jag redan kämpar med, mot.

Söker

Därför tiger jag. Vandrar rastlöst i lägenheten, som en tiger i bur. Tänker jag ska städa toaletten. Avfärdar samma tanke. Tittar på dammet på byrån och tänker att jag ska ta en trasa och torka rent. Glömmer av att göra det. Hämtar lite mer kaffe. Dricker det för fort och hämtar en till. Som om det vore klokt att hälla bensin på en brasa. Men så är jag ju inte riktigt klok. Det har jag papper på.

Related Images:

26 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • puffan78 on 23 oktober, 2012 at 07:41
  • Svara

  OJ! Orkar inte läsa igenom alla kommentarer, sorry!

  I alla fall – INTE TIGA! Vad du är gör, tig inte! Du behöver orden och orden behöver dig. Både det du skriver och det du talar. Det är jag övertygad om.

  Och ta nu inte illa upp… men det du beskriver känns igen… från min ADHD-fuckade hjärna. Typ i alla fall.

  KRAM! <3

  1. Som jag brukar säga, det finns inget lästvång 🙂 Tiga visade sig vara omöjligt. Som du säger, jag behöver verkligen orden. Få den ur mig, för mig är det den bästa terapin. Gör jag det dessutom på en blogg så kanske jag kan hjälpa någon på något sätt och dessutom få feedback på det jag skriver. Men så klart tar jag inte illa upp. Vet inte ens varför jag skulle göra det. Vi är många som lever under sådana här premisser. Tyvärr. Tack och KRAM! <3

 1. Jo det där vet jag mer än väl. Det är en av de saker som jag måste jobba mer i terapin. Skilja på tanke och handlig, förstå vad som är vad. Våga släppa fram känslor. Men det är läskigt.

 2. Ok, den skriver jag upp så kanske jag pallar att läsa mer än en mening i BT någon gång, då passar jag på 🙂

 3. Tack. Och önskar dig det samma. Är man bara någorlunda smart så borde det gå.

 4. Jag med, men jobbar på det ständigt. Önskar dig lycka till.

 5. Vet ärligt talat inte. Jag är bara rädd för känslor. Är uppväxt i ett hem där sådant är farligt.

 6. Vad är det värsta som kan hända?

 7. Det är sant, jag kan liksom teorin, men vågar inte använda den i praktiken. Är oerhört rädd för vad som kan komma fram 🙁

 8. Jo det där vet jag mer än väl. Det är en av de saker som jag måste jobba mer i terapin. Skilja på tanke och handlig, förstå vad som är vad. Våga släppa fram känslor. Men det är läskigt.

 9. Men att fastslå att det inte är din grej är att göra det lite enkelt för sig eftersom allt nog handlar om träning, tillåtelse osv. Fast det fattar du ju säkert utan att jag hetsar om det. Annars kan jag komma på en rad saker som inte är min grej men då blir varken mamma, chefen, syskonen, vännerna eller jag själv så lyckliga i längden. <3

 10. Tack! Jo det där med känslor är verkligen inte min grej. Jag har oerhört svårt för dem. Men nu kom jag ju på vad jag ska skriva om i nästa blogginlägg 🙂

 11. Jag så glad att du börjat skriva igen! Kroppen uppfattar dina känslor som rädsla, eftersom det är läskigt att inte veta vad som komma skall. Men det är väldigt viktigt att släppa ut sina demoner för att kunna slåss med dom på utsidan istället för på utsidan <3

 12. Jag så glad att du börjat skriva igen! Kroppen uppfattar dina känslor som rädsla, eftersom det är läskigt att inte veta vad som komma skall. Men det är väldigt viktigt att släppa ut sina demoner för att kunna slåss med dom på utsidan istället för på utsidan <3

 13. Ok, den skriver jag upp så kanske jag pallar att läsa mer än en mening i BT någon gång, då passar jag på 🙂

 14. bell hooks ”Allt om kärlek” om du pallar att läsa någon gång.

 15. bell hooks ”Allt om kärlek” om du pallar att läsa någon gång.

 16. Tack. Och önskar dig det samma. Är man bara någorlunda smart så borde det gå.

 17. Jag med, men jobbar på det ständigt. Önskar dig lycka till.

 18. Vet ärligt talat inte. Jag är bara rädd för känslor. Är uppväxt i ett hem där sådant är farligt.

 19. Vad är det värsta som kan hända?

 20. Det är sant, jag kan liksom teorin, men vågar inte använda den i praktiken. Är oerhört rädd för vad som kan komma fram 🙁

 21. Jag vill döda din ångest och en dag ska jag lyckas! Det har jag bestämt

  1. Du vet, allt ordnar sig och vi tar världen med storm!

 22. Jag har fått lära mig i min terapi att känslor inte är farliga, att de kan släppas fram och genomlevas och till slut ebbar de av efter att ha nått sin kulmen liksom. Men lättare sagt än gjort de flesta gångerna…

  1. Det är sant, jag kan liksom teorin, men vågar inte använda den i praktiken. Är oerhört rädd för vad som kan komma fram 🙁

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

%d bloggare gillar detta: