Lån på Dagen | Sähkövertailu | Beste Kredittkort | Spotpris på Strøm | Beste Innbruddsalarm | Husforsikring | Billigste Mobilabonnement 2018 | Advokat
glädjehjältarSaker man görSkrivande

När orden fyller år.


Bloggen fyller 9 år i år.

Mer eller mindre varje dag har jag skrivit. Har jag inte skrivit här har jag skrivit på något annat, eller i huvudet. I stjärnor och vatten. I luften och i drömmarna. I ord till Den Helande Henrietta eller viskande till hunden.

Jag har alltid skrivit, alltid fått beröm. Det är det enda jag kan. Att lyfta tunga saker ligger inte för mig. Inte heller för att sitta på kontor och administrera eller medla mellan människor. Jag är ett socialt djur, älskar människor men är misantrop. Trivs bäst själv. Då är jag fri. Frihet i dess äkta form.

IMG_7308_800Jag gick så fel ett tag.

Men nu behöver jag andra människor runt mig. Min fru, mina barn, min mor och våra djur. Deras närhet ger mig lycka. Men, i mig, långt under, bor ensamvargen. Kräver att få sin frihet ibland. Då gömmer jag mig från alla andra. Går ut i skogen eller in i min skrivkammare. Utanför men bredvid.’

Jag älskar att skriva. Då vill jag vara som ensam. Inget som stör. Ingen som rubbar mina tankar. Min fru, Henrietta (hon heter så nu) vet om det där. Hon är följsam och inlyssnande, hon vet när jag sjunker in i mig själv.

Att prata och att skriva, det är allt jag kan. Allt jag vill. Älskar våra (mina) böcker, alla de där orden. Så många. Jag fångar dem som andra fångar kräftor. Göder dem. Äter dem, slukar dem. Ge mig mer, fyll mig med ord. Tills jag nästan inte kan andas.

5 år. Före dess var det allt papper jag kom åt. Synd att jag i ett anfall av raseri av min egen knapphet då jag slängde allt. Nästan allt.

De lärare som kallade upp mig när jag läste på gymnasiet och som sade att jag gick fel linje, jag var en akademiker, borde läsa på rätt nivå. De kallade mig en framtida författare.

Men jag var arbetarunge. Vågade inte drömma. Fick lära mig hemifrån min mor att jag aldrig ska tro jag är något.

Men, nu skiter jag i allt det där. Jag SKA skriva, det är det jag kan. Det enda jag kan.

Så lyssna på mig för helvete. Min dröm ska bli sanning och det är jag som gör den sann.

10247469_10152340645040890_9192554063202329319_nJag är hemma nu.

 

Author

Bror. J. Carlzon

Märklig, egensinnig, envis, argsint, passionerad, lat, försjunken, skrivkunnig, ordälskare, musikälskare, kärleksälskare. Bland annat. Skriver om kärlek, bipoläritet, politik, religion, katter och hundar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

arton − fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.