När allt blir fel fast det är rätt

Jaha. Så blev det morgon igen. Och här sitter jag och har inte sovit en blund i natt igen. Hela dygnsrytmen är helt uppfuckad. Lite Draculavarning på mig vid detta laget. Men idag tänker jag inte göra om misstaget att försöka hålla mig vaken över hela dagen. O nej, den går vi inte på igen.

Nä, ska läsa morgontidningen, dricka en kopp kaffe till och sedan nana i några timmar. Ställa klockan på ringning så att jag inte sover bort hela dagen. Jag har allt räknat ut det hela, jajamen :-)

Min ena katt, Lancie, sitter och tittar ut på gryningen, jag undrar vad som rör sig i hans kattskalle? Himlen är svagt gråblå och man kan skönja ett svagt ljus, som en aning om ett löfte om sol. På andra sidan gatan lyser lamporna på fabriken som ligger där, fast ingen skall jobba idag.

När jag var liten så växte jag upp i lägenheten ovanför denna. Då var det en äng där fabriken ligger nu. Där lekte vi barn bland det höga gräset och klättrade i träden. Men sen kom grävmaskinerna och schaktade bort jord och ängen försvann i utvecklingens tidevarv. Det blev en bakfabrik av det hela. Det bakades bröd och varje morgon när jag gick till skolan så luktade det nybakat bröd.

Sedan dess har bageriet flyttat och nu vet i fan vad de gör i den där fabriken. Men ängen är likt förbannat borta och kommer aldrig åter. Synd. För vi behöver ängar här i världen.

Annonser

Du gillar kanske också...

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: