Oj vad mycket det blev gjort idag då :-)

Ok. Om jag trodde jag var i farten i går så var det inte hälften av hur denna dagen varit. Full fart från det att klockan ringde 8 till nu. Först var jag hemma hos före detta frun och åt en rejäl frukost bestående av risgrynsgröt. Sedan styrde jag och före detta frun kosta till friskis och tog ett pass på gymmet. Jag hade lite bråttom idag eftersom jag skulle på vårdplaneringen av min moder klockan 11 så jag koncentrerade mig på överkroppen idag. Har ju tränat allsidigt med låga vikter med syfte att få igång cirkulationen men nu så börjar jag koncentrera träningen mer tror jag. Nästa vecka när jag fått mitt pass så att jag äntligen kan bli medlem i Friskis och jag köper mitt terminskort ska jag även be om ett personligt träningsschema.


Tog en stunds paus i bastun innan jag åkte på vårdplaneringen. Det gick helt klart över förväntan. Jag träffade flera av mina gamla arbetskamrater eftersom jag jobbade på samma kommundel som jag bor på så det var ett trevligt kramkalas i korridoren. Jag tror att sjuksköterseskan och sjukgymnasten och arbetsterapeuten från landstinget blev lite chockade. Kanske inte så vanligt att anhöriga kramar om kommunens personal när de kommer :-)


Min kära moder, som jag trodde skulle vägra all form av hjälp gick med på både GPS-larm, alltså ett trygghetslarm som även kan användas för att lokalisera en person som försvunnit, spistimer, matleverans, hjälp med inköp och tvätthjälp.Trygghetslarm


Kändes jättebra att hon har så pass sjukdomsinsikt. Givetvis kommer jag att dela dosetter och sköta det medicinska runt omkring den delen. Lika självklart att jag kommer att handla och hjälpa till jag med men med min framtid lite i det blå så känns det bra att resurserna finns. Om jag börjar en kurs eller börjar jobba nån procent finns jag ju inte där. Framför allt inte om jag hittar en egen lägenhet.


Sedan gick färden till före detta frun med en snabb sväng förbi solariet bara före det. Väl här fick jag vara behjälplig när lillkillen fått en träflisa i ögat. Den fick vi ut genom att han fick bada och blinka med ögonen under vattnet. Man är ju inte sjuksköterksa för inte :-)


Efter det gick vi en lång härlig skogspromenad upp till utsiktsplatsen på Rya åsar här i borås. Skall ladda upp bilder jag tog därifrån lite senare i kväll eller i morgon. Men det är ju ett sånt elände med att ladda upp många bilder på en gång på bloggen att man blir svettig bara av att tänka på det.


Så. Nu finner vi mig sittandes vid datorn med magen full av kycklingsoppa. En stunds förströelse framför tvn en ska jag gå ner till träslottet och se vad jag kan hitta på där. Troligen somnar jag.


I morgon är det ny träning som gäller och sedan skall jag för första gången sedan 1993 gå till frisören. Jo, ni läser rätt. 1993. Men det beror på att vi då kände en tjej som var frisör så hon klippte mig hemma. När jag var nere på henne salong kändes det inte heller som att gå till frisören.


Men sedan 1998 har jag klippt mig själv och det har funkat alldeles utmärkt förutom några gånger när man fått gå och skämmas tills det växt ut igen. Men nu känner jag mig så stark och ångestfri att jag ska ta det, för mig, stora klivet och gå till en frisör.


Så man har att göra :-)

Annonser

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Zenita skriver:

    Du e bara för skööön!!
    Haha, vaddå frisör? hehe nä man gör så gott man kan eller hur?? Va skönt att din mamma tog emot det som erbjuds. Bättre än inget. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för henne. Faan jag sitter här å skriver med ett tagent bord som mina barn har spillt läsk, saft godissmulor m.m i så alla bokstäver typ bara försvinner, men men ack å ve den som ger sig….. Trägen vinner eller hur var det nu?

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: