Pinocchio i Borås

Enligt lokalblaskan har knugen och kronprinsessan tackat nej till att vara med vid invigningen av den famösa Pinocchiostaty som skall pryda Borås. Gott så kan jag tycka. Till att börja med så förstår jag överhuvudtaget inte vad vi ska med ett kungahus till, fan vi lever i 2000-talet liksom. Sen fattar jag inte varför vi skall ha en 9 meter hög jäkla Pinocchiostaty i stan. Men det ska vi.

En massa kulturvänner, ni vet såna i brokiga skjortor och hennafärgat hår som läsar Per Lagerwall och tycker att kultur är det samma som allt som ingen förstår sig på är alldeles till sig i trasorna för den där statyn. För konstnären är känd gubevars och då spelar det liksom ingen roll vad han gör bara han gör något. Så 9 meter skrot är alldeles utmärkt tycker de. Kosta vad det kosta vill.

Själv är jag milt sagt skeptisk. Vad fan har Pinocchio med Borås att göra liksom? Men det är lite som kejsarens nya kläder över det hela. Jim Dine eller vad karln nu heter bara måste vara bra, oavsett vad han gör eller varför han gör det, för han är känd. Man har pratat om att Borås kommer att gästas av japaner som vill titta på statyn. Man har alltså pratat om det på riktigt, jag skojar inte.

Visst. Japaner kommer åka till Borås för att titta på en staty. Såklart. Självfallet. Staden kommer att blomstra och Knalleland kan växa ytterligare lite till. Hjälp.

Men i vilket fall så har som sagt kungahuset sagt nej till att vara närvarande vid avtäckningen. Men kanske kan vi hoppas på nån japan?

Annonser

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. anjelina skriver:

    go morron:)
    vad gulligt..om än smula märkligt med en pinocchiostaty:)kram

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: