Rätt rött

Ok. På riktigt nu. Är det verkligen någon levande varelse som på fullaste allvar tror att det gör den allra minsta skillnad i Burma om man hänger en röd tygstump på brevlådan eller knatar omkring i röd tröja? Det har blivit en grej det där med det röda. Rött är det som gäller, från kläder till märken till tygslamsor på brevlådan.


Hur urlöjligt är det inte. Det känns som om man förringar katastrofen som sker precis nu, precis i denna sekund. Man har förvandlat en människorrättslig tragedi till en tävlan om vem som kan piffa upp vardagen i rött bäst. Men det ligger nog rätt i tiden nu när det som gäller är snack och ingen verkstad. Moderaterna kallar sig Nya och pratar om en sak men gör en annan. Det viktiga i våra dagar är inte vad du gör utan vad du säger dig vilja göra. Alltså bär man röd skjorta och inbillar sig på något märkligt sätt att millitärjuntan skulle bry sig det allra minsta.


Fan, gör något vettigt i stället. Själv orkar jag inte.

Annonser

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Kajsan* skriver:

  Jag bryr
  mig allt "på riktigt" det är inte för att "chick" för mig! jag är medlem i Amnesty sen många år, har 2 underbara fadderbarn i en SOS-by i Sudan, men det är inget att skryta om och jag nämner det sällan men mitt engagemang och solidaritet för utsatta var de än finns i Sverige eller världen är äkta!

 2. Kajsan* skriver:

  Nä, nu tycker du fel
  tycker jag! Om vi kan bära rött för att visa vår solidaritet med det burmeska folket, så är det väl värt ett försök i alla fall? Det blir ju inte värre i alla fall, eller? Det är väl det vettigaste vi kan göra och dessutom så är det ju en enkel sak att göra. Att jag med stolthet bär rött är för att visa att jag står på folkets sida, militärjuntan s*iter jag i! Jag har följt detta folk i många år nu och genom att bära röda kläder dessa dagar visar bara att jag som medmänniska tar ställning emot militärjuntan som plågar sitt eget folk! "Liten tuva välter ofta ett stort lass", det är detta det handlar om innerst inne! Om vi inget gör, blir det bättre i Burma då?
  Du kanske tycker att jag är "fjollig" men då får du väl tycka det då:)

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: