Till sist ett berg att bestiga

Så var det bara trean kvar. En låt helt annorlunda än de senaste. En låt att gråta till. Den totala motsatsen till Sinatralåten tidigare. En låt om när man inte orkar. När uppförsbacken är för brant. Om hur man ska orka.


Den är från en av Elvis sista koncerter. Bara 7 år efter de förra videosarna men han är fet, drogad, deprimerad. Titta bara på ögonen. 2 månader senare kollapsade han på toalettgolvet i sitt hus i Memphis omgiven av pillerburkar, kanyler och så svart i ansiktet att när ambulanspersonalen kom trodde de att det var en svart man som låg på golvet bland kräks.


Men i sången felar inget. Full av kraf, sorg och oändlig energi. En man som sjöng om sitt liv. “This time you gave me a mountain I can´t climbe” Så känns det ju ibland. Men när det känns så så lyssnar jag till denna låten, gråter en skvätt och reser mig igen.


Skivan den finns på är den andra skivan jag fick i mitt liv efter “Elvis country”, jag tittade på concerten på tv och fattade redan då, 8 år som jag var att livet kan vara sorgligt ibland. Att de som till synes fått allt ibland kan förlora det enda som betyder något. Jag älskar låten.


Mer kan jag inte säga. Om du vill så titta, lyssna. Om du inte vill så skit i det :-)


Annonser

Du gillar kanske också...

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: