Torsdagen

Så. Då har man varit utanför slottsgrindarna och tagit en tur ute i världen. När jag åkte iväg med knarren så var det uppehåll men det slutade det med så fort jag kommit en bit på vägen. Sen valde himlen att öppna sig så där alldeles lagom för att lilla Jonas skulle bli dygnsur lagom till att jag smattrade in på lasarettsområdet.


Väl uppe på avdelningen knatade jag in på min moders rum. Det hela blev mycket dramatsikt eftersom drapperierna var fördragna framför moderns säng och i sängen låg en kvinna uppallad med kuddar och annat och hon såg mer eller mindre död ut. Jag blev alldeles kall innan det slog mig att modern alldeles själv berättat att hon blivit flyttad till ett annat rum.


När jag väl hittade rätt rum fann jag modern och hennes väninna sedan många, många år sittandes och pratandes som om inget hänt i hela världen. Modern blev nog stressad när vi var två som pratade med henne för hon började yra lite i nattmössan tyvärr. Men inte värre än att hon fattade det själv.


Efter ett tag fick jag tag på en personal så att jag kunde låsa ut moderns bankkort och åkte ner till affären och köpte lite ciggaretter. Det är ingen idé att försök få modern att sluta röka trots att hon verkligen skulle göra det i det här läget. Men vissa saker är som de är.


När jag kom tillbaka till lasarettet satt modern och väninnna i rökrutan och vi satt och pratade en stund innan det var dags att åka hemåt. Så jag satte mig på mopeden och åkte iväg. Flera centimeter kom jag innan det tog stopp.


När jag kom med mopeden så låste jag den inte eftersom cykelstället står precis bredvid rökrutan, så när jag åkte iväg gjorde jag som jag brukar när man åker iväg. Jag låste upp mopeden och åkte. Men eftersom moppen inte var låst från början så gick jag alltså och låste den istället för att låsa upp den. Samma sak fast precis tvärt om. Fan vet om jag inte själv fått en liten stroke :-)


På vägen hem så blev jag inbjuden till före detta frun för att äta lite och det passade bra eftersom jag inte ätit på hela dagen. Vi satt och pratade en stund, gick igenom lite vad som egentligen hände igår. Vi kom fram till att vi båda hade lika olika åsikt om vad som hände och eftersom jag är den bohemiska av oss två så är risken att jag har fel rätt överhängande.


Nu tror jag att vi är vänner igen, även om avståndet har ökat än lite till. Men vi är ju trots allt skilda och det är väl en process som bara måste ske kan jag tro.


I morgon skall jag hjälpa till att göra bål inför en fest som före detta fruns dotter skall vara med på. Göra bål, det kan jag. Fast jag kan ju inte provsmaka, kanske lika bra det förresten. Det vore inte första gången jag till slut åt upp frukterna i bålskålen för att pressa den allra sista alkoholen ur drycken.


Min ena axel börjar värka igen. Det bekymrar mig lite eftersom jag inte har lust att vakna med samma smärta som förra gången. Jag tror det är sängen här nere i träslottet som gör att jag får ont i axlarna. Illa. Får tigga till mig några diklofenak hos före detta frun i morgon.


Så, det var de senaste timmarna det. Det blev ingen utflykt idag. Inget speciellt hände. En dag bland alla andra. Men så är ju livet för det mesta.


En hygglig dag i alla fall på det hela.

Annonser

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. wob skriver:

    Så arg?
    Jag har äntligen fått ännu ett verbalt påhopp. Jag har väntat på det länge nu och nu ramlade det in. Tack för det. Nu kan även jag skryta med om att vara utsatt för näthat  Ja att jag är självisk är väl knappast något jag sticker under stol med. Jag är en av de mest själviska individer jag känner till. När det gäller Elfsborgströjan vet jag inte var du har läst att jag inte kunde köpa mat på grund av det. Men i vilket fall som helst så är det väl i så fall min ensak eftersom det skulle ha blivit jag som blev hungrig av affären. Ingen annan. Sommarkåken, som du kallar det lilla träslottet, är min moders och jag bor här enligt hennes önskan. När det gäller lakanen håller jag med dig. Det var både äckligt och dumt. Så sant så sant. Men jag förstår inte varför en ung människa slösar bort sin tid på att läsa en blogg som fyller själen med sådan avsky. Mitt förslag är att du slutar läsa och hittar en blogg som piggar upp dig i stället. Förövrigt har jag arbetat längre än du levt, hade min första semester i livet när jag fyllt 30 så i det fallet är jag en helt vanlig Svensson förutom att jag heter Carlzon med dansbandsstavning och allt. Jag har aldrig träffat en 16-åring, om du nu verkligen bara är 16, som har ens en susning om vad det innebär att vara en vanlig Svensson så i det fallet tycker jag du skall tiga still, lugna nerverna med någon bra musik och koncentrera dig på sånt som gör dig glad istället för att sitta och vara så förbaska arg på någon du inte ens sett. Med vänlig hälsning Egot!

  2. kunigunda skriver:

    Ja herre jävlar
    Har följt din blog i ett år nu.Och undrar hur i helvete din hustru någonsin stod ut med en människa som bara tänker på sig själv.Har suttit här och bara önskat att hon slängt ut dig ur hennes liv för länge sedan. Köpa Elfborgströja istället för mat.osvGnälla om sommarkåken.Medan mamma ligger på lasarettet.Vore väl alldeles utmärkt att bo i hennes lägenhet i stället för att snusa ner P: s lakan…allmän uppryckning erfordras…..-precis som vi vanliga Svenssons

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: