Bryt, bröt, brutet.

2012-01-18

11:05:00


Ibland är bryt något bra.

Återigen, gårdagen var en katastrof. Inte som en katastrofdag var för några år sedan. Den var inte stirrande i väggar, rädsla för att ens gå ur sängen, den var inte en dag när jag sprang in på toaletten för att jag var livrädd för att gå den korta vägen från sovrummet till badrum. Den var inte ensam, den var inte öldränkt, den var inte hopplös. Inte en sådan dag.

Men en katastrofdag liktväl. Den var en enda hostattack, den var trötthet, feberkänslan, rosslande andetag, sprängande huvudvärk, ledsna tankar, utmattning, leda, meningslösa försök att liva upp mig med tanke på att inte vara tråkig att vara med. För jag vill ju inte att mitt humör ska smitta Den Helande Maria. Istället för att vara spirituell var jag platt och vresig, nästan utan att märka det själv.

English: An early morning outside the Opera Ta...
Image via Wikipedia

 

Det där brytet låg precis under ytan hela tiden. Det har väl gjort det i några dagar. Någon vecka. Men det räckte. Att kicka iväg pinnar och stenar i skogen, att rasande slänga mig i sängen och tjura som en treåring kändes bra. Jag behövde det. Precis som man behöver skära upp en värkande böld. Tankevar som vällde fram. 

Sen sov jag. Djupt, gott, härligt. Så som sömn ska vara. När jag väl vaknade av att Den Helande Maria smekte min kind kändes det som att jag kommit ut från  en mörk gruva. Som att bölden börjat läka.

Feberkänslan är borta. Hostan har blivit bättre. Huvudvärken är försvunnen. Håglösheten är kvar, men det är helt ok. Idag ska jag inte göra mer än vad jag orkar med. Städa, tvätta, gå ut med hunden den sista kvällsrundan. Läsa och bara finnas till. Sen är det Hennes tur att få vila. Hon måste det, för annars är det hon som tappar greppet om glädje och hopp.

Livet mina vänner, livet är något bra!

Enhanced by Zemanta

Hits: 0