Svampar som växer i blodet.

2012-01-27

13:52:37


När det vänder.

Det känns som att kroppen har börjat ta kommando över infektioner och svaghet. En svag själ i en frisk kropp. För säkerhets skull så inhalerar jag Ventoline, jag vill inte tappa bort andningen när vi sitter på bussen. Men nog känns det som att jag är frisk.

Det är en vanlig fredag. I mitt liv spelar det egentligen inte så stor roll vilken dag det är. Jag går på känn. Ibland mår jag söndag på en onsdag och ibland fredag på en måndag. Dock är det lättare att känna sig som att det är en stundande helg när man faktiskt är i synk med kalendern.

A poster attached to a curbside mailbox offeri...
Image via Wikipedia

Vi ska åka in till staden. Springa lite ärenden åt mor, flanera. Komma hemifrån. Det kommer nog göra oss gott tror jag. När man börjar känna en spirande hälsa efter en lång sjukperiod är det bra att ta tag i känslan, hålla fast den så att den får växa. VI har brottats med kroppslig hälsa sedan julas och nu vill jag, vi, blir friska. Promenader och kaffestunder väntar oss. Det är svårt att vårda själens hälsa om kroppen inte vill vara med på resan.

Nog är det förunderligt att antibiotika kan vända skeppet så fort. Att det faktiskt kan rädda liv. Göra dödens följeslagare lunginflammation ofarlig, bara obehaglig. Människan förstör mycket av moder natur, men en del saker som människor har uppfunnit och kommit på är fantastiska. Även om det var naturen som kom på svaret först, om man ska vara noggräknad.

Nu är det hår som ska kammas, tänder som ska borstas, tröjor som ska tas på och skor som ska fram från garderoben.

En fantastisk dag har tagit sin början!

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

1 tanke på “Svampar som växer i blodet.”

Kommentarer är stängda.