Livet i krigsrubriker.

Hela livet kan bli ett krig mot livet.

Så är det idag. Jag slåss mot livet för att behålla det. Vandrar rastlöst i lägenheten. Gömmer mig från mig själv så att jag inte kommer på vad jag är. En lampa i fönstret är fortfarande på ifrån igår. Jag vågade inte låta mörkret omsluta allt på en och samma gång. Nu vågar jag inte släcka den, för tänk om jag släcker mitt eget liv då?

Jag har haft sådana tankar förr. Paranoida märkliga tankar som får mig att tro jag är mer galen än jag nog är. För jag hade en annan lampa i samma fönster förr. Den lampan fick vara på dag och natt. För jag trodde jag skulle dö om den släcktes. Precis som nu. Lika sjuk tanke, lika sjuk man.

Därför blir jag sittande, drickandes kaffe och suger på elcigaretten tills den blir varm som lava i handen och jag får låta den vila lite. Sen börjar jag om. Gång på gång. Hunden går förbi mig ibland, tittar på mig och vandrar vidare, ut i köket. Lägger sig på kökssoffan och blundar. Jag vet inte om hon sover. Troligen gör hon det.

Under tiden slåss jag med blanka vapen mot mina sjuka morbida rädda tankar. Försöker pressa ner dem i förnuftets låda men de stretar emot, skär mig med sina svärd. De är för många, jag är bara ensam medan de är tusen och åter tusen igen. Tusen och miljoner.

Det var då själv fan att man inte kan få vara ifred från onda knän och rygg och bröst och själ. Jag är för gammal för den här skiten. Jag vill ut, ut i världen, flyga. Men jag vågar inte ens titta upp från marken. Så hur ska jag då kunna flyga?

Det är nog dags att gå in i duschen nu. Skölja musklerna varma och avspända. Klä på mig, kläderna ligger redan redo, jag brukar lägga fram dem, vika dem noga, inför morgondagen, så slipper jag välja och vela på morgonen. Jag är redan klar med det när jag vaknar, kan egentligen bara ramla rakt in i kläderna, men idag har skam och saknad hindrat mig från att ens öppna morgonrocken.

För vem hittar jag däri?


 

httpv://youtu.be/94W5P6gIOY8

Hold a light, 
Friend of mine, 
Sing a song, 
Soldier on.

Shine a light, 
For me tonight, 
Don’t be long, 
Soldier on.

Whose to say, 
That you were right, 
And I was wrong, 
Soldier on.

Come the day, 
Come the night, 
I’ll be gone, 
Soldier on.


Träffar: 0