A moonlight swim

2011-12-27

00:50:22


Tacksamhet.

Detta ord som spelar så stor roll i livet. Det är svårt att känna det där i bröstet. För mig i alla fall. Jag förfaller allt för ofta till bitterhet nu för tiden. Glömmer så lätt allt jag borde, är, tacksam över. För. Den Helande Maria, mina barn, våra djur, att faktiskt ha ett eget hem. Jag borde vara, är, tacksam för att ha fysisk hälsa. Egentligen, på riktigt, lever jag ett väldigt gott liv.

Men drömmarna är fulla med det där giftiga bittra. Känslan i hjärtat kommer fram då när jag inte kan hejda den. Jag vill så mycket som jag inte kan. Ge trygghet till de som är runt mig. Jag är obotligt opålitlig känna det som. Jag kämpar, slåss, för att bli stabil och någon som är trygg. Det gör sig inte. Det undflyr mig hela tiden.

Jag är mitt i livet nu, möjlighet efter möjlighet stänger sig bakom mig. Kvar blir allt mindre chanser till att förverkliga drömmar. Jag är rädd för att bli gammal och ensam och en löjlig figur som aldrig fått något uträttat. Ändå sitter jag kvar och väntar på att livet ska skänka mig allt det där jag väntar på. Jag är inte en sådan person som tar för mig. Ständigt denna väntan.

Det har fungerat fram till nu. Jag har aldrig levt efter några planer, aldrig litat på scheman, aldrig varit listig nog att spela tillvarons spel. Ändå har jag fått det jag sökt. Eller, snarare, det jag trodde jag sökte. Saker har fått hända lite som de sker. Min plan har varit att inte ha någon plan.

English: H.A. Termijtelen
Image via Wikipedia

Men nu är det allvar. Jag vill ge Den Helande Maria ett gott liv. Jag vill göra mina barn stolta. Fan, jag vill göra mig själv stolt. Jag har ingen aning om hur jag ska göra för att allt det där ska ske. Kanske är jag på väg att bli förlorad. Jag vet inte.

Jag, jag, jag, ständigt detta eviga tjat om jag. Men så är det här. Jag måste få ordning på tankar och kanske känslor, annars är jag oduglig för alla de som fortfarande älskar mig, trots alla mina brister och fel och opålitlighet.

Fan, att allt ska vara så svårt. Men så är väl livet för oss alla, i alla fall de flesta. Svårt, krångligt, krokigt och brant. Ändå är livet så fantastiskt. Egentligen.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0