Aldrig mer hata

Jag avskyr att vara arg. Jag har levt ett helt liv med att vara arg på världen. Jag vill inte vara det igen. Jag vill vara en fridens man, en person som alla tycker är fredlig. En person som har lätt hjärta och positiva tankar. Jag är så trött. Så trött av all ilska jag burit på allt för länge.

Min läkare förklarade att det är en del av min diagnos, mitt fel någonstans djupt inuti min skalle, något i mitt blod. Den där känslan av att man bara hoppas att någon ska säga eller göra något som ger en anledning att skrika åt personen eller till och med den döda saken.

Jag är så trött på att vara utom kontroll, vara utlämnad åt mig själv och ständigt ångra mig och ständigt ha dåligt samvete. Det är inom mig den bor, den där känslan att att tiden snart är över och att jag vill leva den tiden utan att bli eller behöva bli arg.

Vägarna jag går på knastrar från vinterns kvarglömda grus. Det ger mig frid, det där knastret. Det som upphör när man stiger ner för en liten stig in i skogen och upplever de gröna, späda bladen som naturen skapat för att beundras.

Men idag bröt den fram. På knastrande grus fick jag höra att min hund var farlig, att jag var en olämplig hundägare som lät min hund springa fritt på gården och bita andra hundar. Han hotade mig med att hans egen hund skulle döda min om hans hund kom i närheten av min.

Hans gula spritdränkta ögon naglade sig fast vid mina, hans ögon var fulla av hat och förakt. När jag ställde mig nära slet han tag i min tröja och föste undan mig, som att han själv förstod att hans ord och hot var fel någonstans. Han kunde inte stå för vad han sade, han gick iväg, med samma hat, med samma gula sneda tänder och sin vidriga andedräkt.

Själv såg jag bara betten min egen hund när hon hade sprungit fram till en annan hund genom mitt oförstånd att förstå att hennes flexikoppel var sönder. Damen med den andra hunden sade att min hund bitit hennes och kanske det var sant. Dipp har aldrig visat någon som helst agression mot någon hund, däremot en enorm glädje vid åsynen av andra hundar. Bet hon damens hund var det i självförsvar och inget annat.

Jag vill inte hata, jag vill inte vara arg, jag vill inte höja min röst, jag vill inte falla ner på samma nivå som mannen som hotade både mig och min hund, mig med våld och polisanmälan och min hund till livet. Har han dessutom en hund som skulle döda min om hon kom hälsande på ett litet ohyfsat sätt så kan jag väl anse att hans hund borde ha munkorg när den okopplad är ute på gården som den är ibland.

Jag vill aldrig mer falla ner på samma simpla nivå, jag vill aldrig mer ens se karln, jag vill leva i frid och ifred från äldre män som tror de vet allt om alla. Jag tänker inte ens titta åt hans håll om han går förbi. För mig finns han inte längre, han är en icke-existerande varelse. För jag vägrar bli lika arg, jag vägrar bli så arg att jag ifrågasätter någons föräldrars uppfostran, eller att någon måste ha missat att gå i skola överhuvudtaget. Jag vägrar bli arg över påhopp eller aggressiva människor. Jag vill inte låta en individ förstöra en vacker, solig dag igen.

Tro mig, jag vill inte, jag tänker inte göra om samma misstag. Hans liv är hans och han mår troligen väldigt dåligt i sig själv.

När våren lovar sommar vill jag låta värmen överskölja mig, svepa med mig i lyckan över att gå med min älskade hund. Jag vill leva i frid med mina grannar. Jag vill att knastret under fötterna blir till torra varma gator  som tillåter nakna fötter och ger mig livskraft.

Livet är till för att levas nu, inte i något som hänt flera timmar tidigare. Tyvärr har jag låtit det arga i mig bryta fram igen och jag ska bekämpa det med hela min varelse, hela min själ och hela mitt hjärta.

Solider on

httpv://www.youtube.com/watch?v=94W5P6gIOY8

Hold the line
Friend of mine
Sing a song
Soldier on

Shine a light
For me tonight
Don’t be long
Soldier on

Who’s to say
That you were right
And I was wrong
Soldier on

Come the day
Come the night
I’ll be gone
Soldier on

Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on
Soldier on


Träffar: 0

2 tankar på “Aldrig mer hata”

 1. Du har rätt, så rätt. Just i den här situationen ser jag min liska som välgrundand. Det är bara att jag är så trött på att vara arg. Du vet, jag har varit arg sedan jag var så liten att jag kan komma ihåg det. Jag har varit skicklig på att dölja det, bakom skratt eller jakt på planslös kärlek eller omåttlighet i allt jag gör. Ilskan har förstört mina familjer, en stor del av mitt liv, en enorm del av min kraft. Jag blir så trött av att vara arg. Igår var jag helt slut och satt som en gammal smutsig trasa vid köksbordet och rökte cigarett eflter cigarett. Jag drack 30 koppar espresson och två kannor kaffe och åt inget alls förutom lite kvarglömd chips. Allt för att jag var arg.

  Att vara arg förstör mitt liv och jag vill inte leva ett trasigt liv längre.

  Det är därför jag blev så ledsen över att överhuvudtaget bry mig om gubben. Han förstörde min dag, mitt humör och min tro på att jag kan bli en god människa.

 2. Varför ska du INTE bli arg ?

  Varför ska du kämpa för att INTE bli arg?

  Du blev påhoppad fysiskt och verbalt – klart som fan att du ska bli arg. Det är väl inget specifikt bipolärt med det ? Vem hade INTE blivit arg i samma läge ? Helt normalt i mitt sätt att se det….just vad gäller denna händelse.

  Otroligt tråkigt när sånt här händer…….jag var jätteledsen och skakig OCH ARG efter att Milton blev attackerad av 2 hundar som jagade honom och fick ner honom och den ena bet honom så han fick ett djupt jack som blödde mycket. Han var ju bara valp då och gick inne i farfars trädgård i godan ro när de attackerade honom. De högg farfars hund med i förbifarten, så han var ännu argare, helt normalt vill jag påstå. Rasa av dig detta ordentligt och lägg det sedan på hyllan för saker att "försöka glömma". Låt Dipp träffa andra hundar så snart som möjligt så hon inte blir rädd för alltid. Kram och god natt :-) //L-P

Kommentarer är stängda.