Aldrig mer lägga mig platt.

Ibland fastnar jag i mina tankar. Lost totalt. Står och snurrar på samma fläck men blir helt slut av snurret. Det kostar på att hela tiden vara tvungen att röra sig, som en haj.

När jag vaknade idag var det totalt utan hopp och jag kände mig ensammast i världen. Nu, några timmar senare inser jag att jag inte är så ensam som jag kände mig. Folk hör mig faktiskt. Dessutom har jag pratat rätt länge på telefon med en mycket god vän, hon lyfte mig oerhört. Nu är jag fylld av kraft igen. Inte tänker jag lägga mig ner och dö igen. Jag har tagit mig igenom för mycket för att lägga av nu.

Många tror nog att det är lätt att lägga av. Men jag lovar, det är fan så mycket svårare att bli svag än att hålla sig uppe. Att vara sjuk är ingen man väljer. Även fast många tydligen anser det. Hade jag kunnat välja att leva annorlunda de senaste 20 åren hade jag gladeligen gjort det. De sista 10 åren hade jag helst villat sudda ut, ta bort, lyfta ifrån mig. Men de sitter där, som en stor del av mitt liv. De går att tänka bort lika lite som man kan låtsas att man aldrig varit barn. Det går inte. Åren har etsat sig fast.

Jag kan dessutom säga att jag inte lärt mig något av det. Det är en massa kunskap, visst, men det är kunskap jag gärna skulle byta bort. Det är år som är förlorade.

Men jag tänker inte falla igen. Inte på samma sätt. Jag inser att jag aldrig kommer bo i eget hus igen. Som det jag faktiskt gjorde en gång i tiden. Jag inser att jag aldrig kommer vara det allra minsta respekterad igen. Inte av de som bestämmer och styr. Men jag kan respektara mig själv igen.

Det är väl det viktigaste.

Nu ska jag ringa soc.

Aldrig mer så sjuk.

 

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.