Alla vet att stormen kommer.

Det är än så länge en tjurig dag. Jag går här och muttrar för mig själv. Lite vresig och irriterad. Näsan är för täppt, kaffet smakar inte gott, magen kör, musik är tråkigt och jag kan inte finna ro för att titta på en film. Jag är lite för varm, eller kall och cigaretterna är för skarpa. Regnet är för vått och luften för grå. Jag saknar morgontidningen och jag avskyr att behöva se reklam på min Spotify.

Jag vet ju att det går över. Att jag, om jag bara får tjura färdigt i fred, kommer må bättre igen om några timmar. Det är bara den där rastlösheten som glider in och sätter sig på sin plats igen. Jag funderar på att bära ner skräp till källaren. Jag kommer nog göra det om en stund. Det slår mig att även det är en förbättring till mina senaste 15 år. Då när jag bara tänkte på att göra saker, då när skräpet hotade att falla över mig utan att jag orkade göra något åt det. 

De senaste dagarna har jag fått en hel del gjort. Rastlösheten har förvandlats till att jag faktiskt gör något. Så som det var när jag var 25. Då när jag sällan var still, förutom då jag blev sjuk och liggande i magplågor eller halsfluss. Då när jag var i garaget och pillade med bilen eller gjorde egna små skapelser i plåt och trä. Då när jag hade pippi på att renovera möbler. Då när jag läste eller arbetade. Mest arbetade blev det. I veckor i taget. Utan lediga dagar. Bara för att jag var så full av energi.

Det kommer sakta tillbaka. Men utan de känsloutbrott jag hade då. När jag slängde skruvmejslar i väggen, skällde på de som var mig närmast eller de som var utanför min lilla värld. Utan bipoläritet typ II med blandepisoder.

Kanske är även detta ett tecken på att medicinen och vila gjort det som de skall. Läka. Rätta till. Jag tror att så är fallet.

Så jag börjar väl bära ner det där skräpet då.

I väntan på henne städar jag.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=S6m7Ga1uRjQ

Hits: 0

2 tankar på “Alla vet att stormen kommer.”

  1. Tack älskling. Behövde höra det. Lite låg och småsur. Det är nog det förnicklade regnet som ställer till det i bröstet på mig. Men på onsdag får det snöa utan att jag bryr mig :-)

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: