Am i cracking up Or just getting older?

Jag brukar ibland roa mig med att definiera mig själv som alkis. Det retar upp folk så att det till slut inte vet vart deras egna näsor sitter. Så får man inte säga. Möjligen i skymundan på ett AA-möte, bland likasinnnade. Man får kalla sig målare eller plåtslagare eller läkare eller dagdrivare, men inte faen kan man kalla sig själv alkis. Inte ens alkoholist utan något så fult som alkis.

Men det är ju en del av mig. En av många tusen delar. Det är bara det att just den där delen är den som sticker ut mest, den som människor retar sig mest på och den som gjort mest skada i mitt och andras liv. Då kan man ju fan inte prata högt om det. Att vara alkis ska vara smutsigt och solkigt och eländigt och fel, fel, fel. Att vi sedan är oerhört många i landet som är det är visst en annan  femma.

Ibland roar det mig än mer att finna att människor som är uppenbara alkoholister själva blir alldeles till sig i trasorna när man säger det fula ordet alkis.

För tänk om de blir likt mig? Avslöjade? Hur ska de då orka leva? Med sig själva?

Jag lovar, det är svårt som fan. Än svårare när man försöker hålla sig, desperat och ibland misslyckat, nykter. Det är när väggarna rasar in som man förstår vad som finns utanför. Och inuti.

Så kanske, troligen, är det för att hålla det hela ifrån mig själv jag säger så där. Annars kan jag inte hantera det och det blir än en gång ohanterligt att göra något åt. Då kommer hoppet att lämna mig och utan hopp har jag redan levt. Det leder bara till sörja och gyttja och elände och fanskap och skam. Jag är trött på skam. Den står mig upp till halsen med sin gegga. För att komma framåt måste man sluta se bakåt. Slå sönder backspegeln.

Men det är bara vad jag tror. Jag är ju bara en enkel alkis.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Nn1Zq_f9fTs

It’s nine o’clock, i’m getting tired
I’m sick of all my records
And the clothes i bought today
Am i cracking up, or just getting older?
I’m staying in, i can’t be bothered
Making conversation
With the friends that i don’t know
Am i cracking up, or just getting older?

And i bet that this is how life
Turns out when you’re finally grown
And you know if this my life
I’ll sit around all day and i’ll moan

I’m halfway up to the bottom
Of another bottle
Of my next best favourite friend
Am i cracking up
Or just getting older?
You’re not cracking up
You’re just getting older
We’re not cracking up
We’re just getting older

Vad hände på vägen därifrån till nu?

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.