Än skiner solen.

Solen skiner idag med.

Man kan lita på den. Än så länge i alla fall. Någon har sagt att den är dödsdömd och det måste väl vara sant. Den har fyra och en halv miljarder år att skina på oss ynkliga människor och djur.hämta. Allt har en början och allt har ett slut. Men det kommer jag inte att vara med om. Den står där mitt på min himmel och lyser upp vår dag.

Själv är jag uppvarvad och stissig. Men det är helt ok. Hellre det är nere i djupet. Jag är ivrig och nyfiken på livet. Igår var det först styrelsemöte med Balans Borås Sjuhärad och efter det var det medlemsmöte. Fan vad jag tycker det är roligt. Det är så spännande och härligt att möta andra som sitter fast i samma livets fälla.

Men jag vet ju att det kommer andra tider. Då när jag ligger på botten och inte ens ser öppningen i berget som omsluter mig. Jag tittar uppåt och försöker desperat finna en ljusglimt men den finns inte. Bara kalla hårda stenväggar. Fångad i en skreva i berget.

Kanske kommer föreningen bli helt ointressant för ett tag då. Än så länge är jag en tillgång för vem som helst, jag är pigg, alert, men när det vänder kommer jag bli trött och ointresserad av allt utanför min själ.

Dagen som är kommer jag göra så lite som möjligt. Inte för att jag är lat eller trött, men för att försöka vara lugn och stabil och jordad. Det är så lätt att allt springer iväg annars. Det är ju så att jag måste lära mig att tyda signalerna som visar på att jag håller på att snurra sönder. Nu behöver jag knappt sömn alls, men jag försöker sova när jag kan. För om (när) kraschen kommer måste jag vara stark, inte utschasad och förstörd.

 

Träffar: 0