Andra generationens invandrare fostrar en Svensk.

Det är jävligt mycket motpoler just nu.

Att vara till vänster sägs att vara kommunist och våldsbejakande. Att vara höger sägs att vara nazist och våldsbejakande. Att vara i mitten sägs att vara likgiltig mot de andras våldsbejakelser. Vart tog vett och hyffs vägen? Eftertanke och analys.

Som jag tidigare berättat och som rätt tydligt lyst igenom mina texter sedan jag började blogga 2005 så är jag en vänstermänniska. Det är helt enkelt så att mina värderingar har väglett mig dit. Jag vet inte varifrån de värderingarna kommit. Men det är väl som vanligt hemmet kan jag tro. Även om jag växte upp med en far som var moderat och en mor som var inaktiv socialdemokrat.

Men jag lyssnade till mina morföräldrar i timme ut och timme in, lade ihop ett och ett, för de pratade aldrig öppet om sina politiska ställningstagande, förutom att de prenumererade på VD och inte BT, något som i Borås tydde på vänstersympatier. De satte upp vår svenska flagga på den kolonistuga de köpt, var noga med att plocka ner den varje kväll. De älskade verkligen Sverige. För vårt land hade gett dem ett tryggt liv till skillnad mot den ständiga flykt de levt med som Ingermanländare. De älskade vårt land på ett sätt som ingen SD-människa kan komma i närheten av. 

Så jag lyssnade, på hur de såg på människor, på religion, på kärlek, på familj och på omtanke. Allt jag hörde lade jag i den där högen med tankar och erfarenhet jag samlade på mig.

10006421_763564096996042_644580759_n (1)

Allt som jag växte upp började jag samla tankar och idéer och känslor från andra källor. Jag processade allt, rörde ihop allt i en enda röra och började sedan plocka ut det jag själv kunde tro på och känna vara rätt. Återigen, jag har sagt det tidigare, jag är inte, har inte varit och kommer aldrig bli kommunist. Den ideologin har slagit sönder mina morföräldrars liv innan de fann en fristad i vårt land, den har dödat och förgört en oändligt antal människor. Den är mord och död och kyla.

Jag ser kommunismen i samma ljus som jag ser nazismen. Det är ytterligheter, sådant som skapar olust i mig. Men kanske är även jag en ytterlighet. För det som är jag är ju inget som hör hemma i mitten. Jag är blödig, gråter lätt, mitt psyke är trasigt och jag lider av kroniska psykiska sjukdomar. Det bipolära och ADHDn går inte över av terapi. det krävs livslång medicinering. Så jag är väl kanske inte den som bör prata om just sådan som mig.

Jag är vänster av övertygelse. Jag har aldrig haft besvär med att betala skatt, och gud ska veta att jag gjort det. För när jag fungerade, i alla de åren jag faktiskt gjorde det, jobbade jag dag ut och dag in, splittrade hela min första familj genom att aldrig vara hemma, men tjänade bra gjorde jag och skatt betalade jag.

Men det var då. Jag kräver inte att bli serverad världen på ett silverfat. Bara att få överleva med värdighet. För någon vecka sedan köpte jag en bukett rosor till Den Helande Maria och jag känner fortfarande lyckan i att kunna göra det.

Så. Jag är stolt över att få vara en del av världen som förenas genom gränser och en fana. Skulle gränserna se annorlunda ut skulle jag känna samma stolthet så länge landet vore lika fullt av vackra tankar som det är nu. För mig är gränser högst imaginära. Det är streck på en karta. Men nu ser verkligheten ut så och jag lovar, jag är förbannat lycklig över att vara född inom den här gränsen. Jag har släktingar i Ryssland som aldrig kom iväg, de lider, varje dag, varje minut. Det gör inte jag. Inte på samma sätt som de gör.

Men för helvete, fimpa allt detta extrema.

 

Träffar: 0