Angående kryckorna vården ger mig.

Innan någon säger det, ett piller löser inte alla problem. Jag lovar, jag är väl med än medveten om det efter alla år med medicinering mot depressioner och onödigt höga toppar. Men de kan hjälpa en människa på vägen att bli helare.

Därför, forskare har kommit fram till en formula som kanske kan hjälpa sådana som mig, missbrukare och beroende, att komma en liten bit på vägen mot ett nyktert liv. Ingen vore gladare än mig för det. Eller, jag är en av många kom jag på. Vägen mot det där är så jävla lång, kräver så mycket kraft, att det vore mer än skönt att ha en krycka att luta sig mot när det blir så jobbigt att man funderar på att släppa taget eller rent av faller.

Piller löser inte alla problem. Men alla som har haft huvudvärk och tar en Alvedon, eller vi som är allergiska mot vissa ämnen, vet att mediciner kan vara en hjälp. Att säga något annat vore att förringa allt som den medicinska forskningen kommit fram till och de flesta människorna som är beroende av den, tror jag. Inte för att jag har några kloka svar på andras problem, men väl mina egna som jag börjar finna och få mer insatta tankar på.

När jag fick min bipolära diagnos och medicinering mot det så var det som att bli frälst. För diagnosen förklarar så mycket. Den gör mig inte mindre ansvarig för mina handlingar. Men den förklarar dem och nu när jag vet vad det beror på kan jag börja jobba på att inte dumma mig, för det är det jag har gjort, mer.

Dessutom, piller, mediciner, hjälper mig. Mer än någon kan förstå som inte varit i mina skor. Den enda som de passar är mig och jag har gått i dem sedan jag fick mitt första par. Jag har bytt dem, har fått större fötter sedan dess, men likt väl. Endast jag själv vet hur jag känt inuti skallen och bröstet. Den lilla motorn som ständigt spinner i mitt bröst har funnit sin moder.

Nu kanske jag kan få ännu en hjälp till att hjälpa mig själv.

Jag själv ser det som något fantastiskt.

Så, vad anser du?


httpv://youtu.be/_tDC2Wc2ty0


 To all those people living in their flats not so pristine. 
Who look up from the alleyways at the sky that we’ve both seen. 
For some I now they see it from a different point of view.
The red doors painted black the sky is grey not baby blue.

So lighten up have a cup of my happy golden drink
it will taste strong to begin with, but you’ll get used to it I think.
It’ll wash away your sorrows and soak up your concern. 
Only trouble when you wake up… not a single tables turned. 

But it’s alright…. it’s alright…. it’s alright….

(whistling)

So if you’re a bit unhappy or you’re slightly depressed
just humble on to this song I wrote, relieve some of your stress
Cause when I sing the Chorus there’s one thing I know for sure
A nice clean shot of whiskey is my recommended cure

So lighten up have a cup of my happy golden drink
it will taste strong to begin with, but you’ll get used to it I think.
It’ll wash away your sorrows and soak up your concern. 
Only problem when you wake up… not a single tables turned.
But it’s alright…. it’s alright… it’s alright.. 
It’s alright…. It’s alright…. it’s alright….

So lighten up have a cup of my happy golden drink
it will taste strong to begin with, but you’ll get used to it I think.
It’ll wash away your sorrows and soak up your concern. 
Only problem when you wake up… not a single tables turned.

So lighten up have a cup of my happy golden drink
it will taste strong to begin with but, you’ll get used to it I think.
It’ll wash away your sorrows and soak up your concern. 
Only problem when you wake up… not a single tables turned.

Träffar: 0

2 tankar på “Angående kryckorna vården ger mig.”

  1. Det är ju precis så det är. Utan läkemedel hade jag nog med varit död och begraven och glömd. Men nu är det ju som tur inte så.

  2. Klokt inlägg. Som alltid. Men visst fan hjälper mediciner, som du skrev om Alvedon så hjälper ju det mot huvudvärk, likt lyrican hjälper mot humörsvängningarna vi tvingas stå ut med. De hjälper ju inte helt, men det gör det lättare att klara vardagen.
    Utan lyrica hade jag nog inte levt idag. Tror jag..

Kommentarer är stängda.