Ta ett steg tillbaka, de vuxna stiger fram.

Du är så liten som du säger andra är.

När små människor förväxlar sig med stora skälver världen lite. Småfnissar. Inte så det blir stormar eller jordskalv, bara lite lagom för att vädret skall bli tråkigt en av alla årets alla dagar. När de stora människorna bekänner sig vara mindre än de ses vara böjer sig världen och släpper fram solen. Det är inte svårare än så. Ändå är världen full av de små, de som skapar regn och grå himmel. Inget för Akhenaton att använda som propaganda för sin religion direkt.

Men, så har jag svårt att bry mig om vare sig religion eller små människor. De fascinerar mig, men de fångar mig inte. Inte ens vädret är något som håller sig kvar i mitt medvetande längre än det tar mig att titta ut genom fönstret. Regn ser ut som regn, sol ser ut som sol. Skit i resten. Vem behöver en app på mobilen för att förstå vad som händer utanför glasrutan i väggen?

Det enda jag ville ha sagt om det jag ville säga är: om du är liten, säg inte mer om oss som är större än du är beredd att stå rakt i blåsten för.

 

 

Träffar: 1