Är ungarna galna?

”Flickan anklagades för att ha spridit ut rykten om en annan flicka på skolan. Därför blev hon misshandlad och kränkt i tre timmar”. Man blir så trött, så förtvivlad, så förbannad. Är det så vi lärt våra barn att uppträda, att göra? Har vi misslyckats så kapitalt? Varför ligger det i tiden att lösa varje problem med våld? Det kryllar av smågangsters i vår lilla stad. Unga utan någon som helst respekt för varandra. Som om det inte var nog med alla vuxna som fått våldsfnatt. Ställ dig i krogkön en vanlig lördag och du kommer säkerligen bli knuffad av nått nöt som är ute för att mucka.


Att unga människor inte kan se andra lösningar än att möta varandra med våld måste väl ändå vara ett djäkla problem inför framtiden? För om de uppträder på sådana här sätt så lär det ju inte bli bättre när de växer upp.


På Gula skolan i Fristad var det ett gäng sjätteklassare som fick spelrum för att kränka, slå och vara helt vidriga för något år sedan. Skolans ledning sa det skolors ledning brukakr säga i sådana lägen, ”man är medveten om problemet”. Som om det skulle vara lösningen på problemet, att man är medveten. Men medvetenhet måste väl ändå kopplas till någon form av handling?


Nä, jag hoppas jag har lyckats med min lilla del i att göra mina egna barn till goda människor. Jag har gjort vad jag kunnat i alla fall…

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.