Arkar, gäddor och två kängurus

Hjälpe mig vad denna dagen var seg och bedrövlig då. Visserligen frälste Hulda Hustrun mig med ett nyinköpt cigarettpaket, jag har ingen aning om vart hon tog pengarna till det, men det är ändå motigt. Lite som att knata omkring med snö upp till knäna. Man får ta stora, höga, kliv för att komma någonstans.

Viskan hotar visst att svämma över alla brädder. Jag kan inte påstå att jag blir förvånad. Det har ju för sjutton gubbar regnat sedan september eller nått. Ett evigt strilande kallt regn som har kidnappat hela världen känns det som.

Lurar lite på att samla ihop familjen, några djur och bygga en ark. Men jag ska bara ta med mig söta djur som katter, hundar och kängurus. Inga otäcka spindlar eller slingrande ormar. Eller gäddor. Gäddor är otäcka. Dom får simma på egen hand. Enda risken med allt det där är väl att Hulda Hustrun slänger av mig och tar med en mer viril och stilig hanne till sig själv.

Nä. Nu får jag plocka ihop de sorgliga resterna av mig sjäv för att styra kosan mot badrummet. Ett bad vore på sin plats. Raka mig, kamma håret och göra mig lite vårdad. Så att Hulda Hustrun inte slänger av mig från arken.

Det är ju så tröttsamt att simma.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.