As they took his soul they stole his pride

Allt är bättre nu. Alla smärta har lagt sig och blivit minnen jag inte tänker vårda. Jag vill bara glömma och gå vidare. Slippa tänka på hur mörk själen och anden kan bli när man minst anar det.

Jag vill aldrig mer behöva blunda för att försöka leva vidare. Jag vill känna solen och varmt vatten  mot kroppen, lyssna till naturens alla djur och på intressanta röster. Jag vill leva och leva väl. Jag vet inte om jag är fri nu. Det kommer jag nog aldrig känna mig trygg i. Lite som att ha bränt sig på en varm platta, man kommer ihåg känslan resten av livet. Det är bara det att depression och ångest inte går att undvika när de väl tränger sig in i bröst och huvud.

Jag önskar och vill slippa att någonsin mer behöva döva ångesten och tomheten och den svarta hunden med alkohol. Aldrig mer förlora förnuft och sans och hälsa på grund av en drog som går att få tag på alla affärer.

Helt plötsligt finner jag att livet har något att erbjuda. En del säger att livet har mer att erbjuda men jag nöjer mig med livet i sig. Det är en välsignelse att se min hund skratta med hela kroppen när hon malligt bär en pinne. Det är underbart att klappa katten så att hon spinner. det är gudagott att se mina barn. Att kunna locka nya toner från gitarren. Och framför allt, att skriva. Det ger mig ro och tröst och nya vänner och ett bättre liv och insikt i mig själv.

Musik, litteratur, hög som låg, lukten av regnvåt asfalt en varm junidag, löv som slår ut i April.  Synen av en vacker kvinna. Doften av den jag älskar. Att vara en del av världen igen, inte längre en oduglig smutsig trasa i en smutsig säng.

Mina vänner. De som stannat kvar och visat att de är äkta vänner och inte bara bekanta jag trodde var mina vänner.

Jag är inte lycklig, det tror jag man bara är korta stunder. Men mina lyckliga stunder kommer allt oftare. Framförallt så kommer de. När man levt ett olyckligt liv i 10 år och ett oroligt liv i 20 år så är frid och glädje underbart. Jag tror inte på gud som vi anser honom vara. Men jag tror på att jag har änglar runt mig och att universum är en sorts gud.

Tack livet för en ny chans.

 

Som en låga av hopp.

httpv://www.youtube.com/watch?v=m6thmKcSRwc

“Here’s a thought for every man
Who tries to understand what is in his hands
He walks along the open road of Love & Life
surviving if he can

Bound with all the weight of all the words he tried to say
Chained to all the places that he never wished to say
Bound with all the weight of all the words he tried to say
and as faced the sun he cast no shadow

As they took his soul they stole his pride
As they took his soul they stole his pride
As they took his soul they stole his pride

Here’s a thought for every man
Who tries to understand what is in his hands
He walks along the open road of Love & Life
surviving if he can

Bound with all the weight of all the words he tried to say
Chained to all the places that he never wished to say
Bound with all the weight of all the words he tried to say
and as faced the sun he cast no shadow

As they took his soul they stole his pride
As they took his soul they stole his pride
As they took his soul they stole his pride

And as he faced the sun he cast no shadow”

Hits: 0