Återställaren i form av glass.

Jag har gjort bort mig igen. Frivilligt kastat mig rakt ner i den svarta hundens käftar. Nästan vällustigt, som för att straffa mig för att jag är så otillräcklig. Fylld av vrede mot mig själv som är så olämplig att vara föremål för kärlek har jag sovit mig igenom livet, vägrar medverka i den tillvaro som vi har här i hemmet. Förorättad in till dumhet. Skulle jaaaaag?

Rena oil spill 'New Zealand's worst maritime e...
Rena oil spill ‘New Zealand’s worst maritime environmental disaster’October 5, 2011 (Photo credit: jeanfrancois beausejour)

Nä, det är väl inget jag behöver sitta här och pladdra om. Vissa saker ska inte hängas ut hur som helst. Rena lakan hänger man inte ute på gården när grannen bränner våta höstlöv. Så jag berättar bara a men inget med.

Men av det som kunde berättats har det skapats skam och orolig mage. Hur jävla dum för jag vara?

Men vi har pratat. Frossat i choklad, glass och Pepsi. Riktig Pepsi i glas. Nu sover hon snart. Jag sitter kvar. Skamsen och förvånad. Förundrar över hur stark min kärlek till henne är, förundrar över hur skör min självkänsla är. Att hennes är tunn som ett av de där grå vaga konturerna av fjolårets spindeltunna  fallna löv man kan finna på våren när snön töar det visste jag ju redan. Men mitt är visst lika klent.

Nu ska jag titta på film. Försöka bli trött igen. Försöka sova. Försöka sluta längta efter ett glas vin.

Det blir nog svårt att göra något överhuvudtaget av de där sakerna.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0