Att finna en väg ut.

, Att finna en väg ut., WoBWorld
Image by Valeshel via Flickr

I morgon ska jag på återfallprevention. Jag ska försöka skaffa mig lite verktyg för att helt enkelt inte återfalla i mitt missbruk. Det ska bli väldigt intressant. Det gäller att själv lära sig vad som är varningtecken på att man börjar umgås med tanken att ta ett återfall.

Nu vet jag inte om det kan kallas återfall i mitt fall. Snarare fortsättning. Men det blir allt mer lätt att hålla mig från det där eviga drickandet. Nu för tiden handlar det inte så mycket om att döva ångest som att jag helt enkelt ibland får små minidepressioner lite titt som tätt och får oändligt tråkigt. Men då gäller det ju att istället för att dricka göra något annat, något mer hälsosamt. Men än så länge så är jag så kraftlös när det där kommer att jag då inte kan tänka klart, tankarna blir som sirap i skallen.

Då är det svårt att hitta på något vettigt. Då är det lättare att ta en öl. Då är det lättare att låta sig falla.

Men jag är på väg. När man passerar 40 så är valet att fortsätta dricka inte bara ett val att fortsätta sabba för sig själv och andra utan även att då ung eller bli gammal. Jag är sugen på att leva vidare.

Så jag är på väg. Jag är på väg och det gör mig gott. Nu gäller det bara att gå hela vägen.

 

Jag måste välja livet.

 

 

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: