Att finna rätt människor i livet.

Tiden går så fort nu när jag äntligen hittat rätt.

Jag vill omfamna den, göra den till mitt verktyg men den sipprar mellan mina fingrar, som fin och vacker sand. Det är ok kan jag tro även om jag aldrig vill bli gammal. Tiden har förvandlat delar av mig medan vissa måste rättas tid. Jag gör så gott jag kan.

Familjen är något jag inte brukar gå in på. Det är bara Den Helande Henrietta jag pratar om, med det är ju för att hon själv är så öppen. De andra, alla de där som tillhör min släkt och familj är inget du behöver känna till. Tre barn, gift och en mor i livet. That’s all. Inget mer, inget mindre.

Men jag har fått medgivande att jag kan skriva om mitt äldsta barn. Han är 24 år i år och jag fattar inte hur det gått till. Det var ju som bara igår han letade pinnar, skrattade sådant där barnskratt man kan höra ibland.

Noel Gallagher's Chasing Yesterday 1200x1200 Front

Men, allt sådant ligger i tidens säng och sover. Han har växt upp till en väldigt klok man. På riktigt alltså, han är klok, smart. Förstår mer av livet än mig som är 44. Han är allmänbildad, kunnig, lättlärd, musikalisk och dessutom så lik mig, men utan en hel del av de fel som jag fått i min motor.

Vi har bråkat färdigt. I många år var det fullt krig mellan honom och mig.  Jag var så rädd för att han skulle växa upp med likadana rädslor som jag levde med att jag skapade en ond värld för honom. Nu har vi pratat igenom allt, så jag brukar säga att han inte förlåter, men han förstår och det är i alla fall något att klamra sig fast vid när man känner sig som en usel förälder.

För sådan har jag ju varit. Jag är glad över att jag inte varit min egen son. Fast, det klart, jag och farsan hade lite samma relation och till slut, efter många om och men så slöt vi fred en natt vid köksbordet där han och min mor bodde, eller, hon bor ju kvar.

Han satt där med sina slangar, en röst som var skrovlig och märklig, att han ens kunde prata. Munbottencancer. Alldeles grattis till oss som röker och dricker för mycket, vi kan få den där sortens cancer bara genom att finnas till. Jag vill inte bli som min far när det gäller just den delen. Resten? Jo, jag förstå även om jag inte alltid kan förlåta. Men jag har kommit till fred och jag är så evigt tacksam över den där natten. Skratt och viktiga samtal. Cigg och kolsyrat vatten.

 

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.