Att födas på nytt och förlåta sig för det förra livets felsteg.

Jag försöker förlåta mig. Men det är svårt.

Så mycket dumheter på så lite tid. Så många offer, så mycket skadegörelse. Allt jag rört vid har gått sönder, som ren magi. Jag tar i en männsiska, en situation eller sak och den vittrar sönder inför mina ögon. Så var det, kanske är det så nu med. Jag har svårt att avgöra.

Men jag försöker, kan jag förlåta mig själv kanske kan andra göra det med. Jag hoppas det är så. För såklart vill jag blir förlåten, det vill nog alla blir. Det är lättare att gå rak om man känner att människor inte fördömer ens namn.

Kanske kan de förlåta, Eller fel, det kan jag nog aldrig bli, men de kanske kan förstå. Med lite tur kan det bli så. De kan se på mig och tänka samma tanke som jag gör. Ja, jag har gjort fel. Men jag hade inte någon bättre lösning på alla känslor jag hade just då. Det går lättare nu, med mediciner och 20 års terapi. En ny trygghet. Bättre sätt att lösa allt på.

Jag var ju med i lokaltidningen härförleden. Krigsrubriker och en stor blaffa till bild. Blaffan var det första jag såg. Texten hotade försvinna kände jag först. Men sen insåg jag att bilden var nyckeln till det som stod, de ord jag lämnat över och som journalisten översatt till begriplig svenska.

Klicka på bilden så blir den större.


 

Jag gjorde mitt bästa för att förklara hur livet kan se ut.
Jag gjorde mitt bästa för att förklara hur livet kan se ut.

Livet kan vara så svårt, varje människa har sitt kors att bära. Det kan vara sorg över någon död man älskar, det kan vara krig, svält, sjukdom. Det kan vara att man är en bipolär missbrukare med ADHD, som jag. Att vara bipolär är något man får dras med hela livet, det är kroniskt. Kommer aldrig gå över, snarare bli värre med åren.

Men jag har tur. Jag lever i en tid när det finns mediciner som kan hålla det hela i schack. Hjälpa mig på traven att balansera mellan djupa raviner och ogästvänliga klippor att klättra uppför. Jag har tur, som alltid, jag inser det.

Så, kanske kan jag en dag förlåta mig själv. Kanske kan mina barn förstå, alla tre. Kanske kan deras mödrar sluta avsky mig. Kanske kan jag låta mig bli älskad utan att fly.

Men det är svårt. Det är det jobbet jag kommer koncentrera mig på den närmaste framtiden. Förlåta mig själv. Det och att vara vidöppen om mina problem. Jag tror det spelar roll, för mig själv och för andra. Ju fler som öppnar sig och berättar ju lättare blir de för alla andra att göra det samma.

Vi har mycket att lära av gayvärlden. De har gått samma väg, men före oss med psykisk ohälsa. Men efter alla år som pestsmittade har de börjat bli accepterade av gemene man. Jag försöker prata mycket med min hustru för att förstå den världen, hon har ju tidigare varit gift med en kvinna. Hon är guld för mig att lära av.

Men just nu, jag måste förlåta mig själv.

Det är bara så förbannat svårt. Jag hann göra mycket skada under de åren som varit innan man hittat grunden till hur jag förstår.

Men jag gör mitt bästa.

oscar-wilde-quotes-8


 

 

Hits: 0