Att försöka greppa en dimma.

2012-04-05

11:07:57


Hunden ligger för mina fötter.

Den Helande Maria sitter i fåtöljen. Katten ligger väl någonstans. Jag har det mesta en man kan begära. Alla drömmar jag hade som ung är visserligen krossade en efter en. Men jag har skapat nya. Jag är nära nu.

Men, så länge jag är lika stark som en vattenpöl så blir det mesta solkigt. Alla mina försök att vara ett stöd till de omkring mig, de som kanske är en smula ostadiga de med misslyckas. Snarare blir jag en belastning. Ett ok för dem att bära. I vissa fall någon att skämmas för. En plump i protokollet.

Jag försöker. Jag försöker verkligen. Men att tro på mig är törhända inget som jag kan begära av någon. För länge sedan, i ett annat liv vart det någon som skrev i en kommentar att jag är värdelös. En hopplös alkis som “nog kommer hitta brännvin någonstans”. Jag blev givetvis sårad. Men å andra sidan, jag försökte inte på den tiden. Jag hade helt enkelt ingen kraft att försöka. Jag föll, föll, föll. Jag visste inte ens om att jag var djupt deprimerad då. Slut som människa, trött, mitt ljus hade näst intill slocknat.  

För de runt mig, eller de som trodde de kände mig och trodde de hade rätten att sparka på mig, de såg bara en men som gick i morgonrock, en öl i handen, en smutsig kropp och som var sängliggande det mesta av dygnets timmar, de såg en sådan man och de bedömde mig som lat. Lat, kär i bara mig själv. Men jag hatade ju mig själv. Jag hatade med en låga som var nära att döda mig.

Men det är länge sedan nu. Nu är jag omgiven av människor som förstår mig. Äntligen får jag vara mig själv. Äntligen vågar jag vara mig själv. Jag vågar äntligen ta av mig den där masken jag burit så länge. Jag är så tacksam för det.

Fast jag är fortfarande full av mig själv. Egenkär. Egoistisk. Jag måste det. För att komma vidare i min utveckling. Men nu har jag plats för andra. Min kärlek till vänner och Den Helande Maria finns i mig, sida vid sida av min kamp och min   narcissism. 

Tack för den gåvan.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0