Att vakna till livet.

Gustaf Vasa och Tomt-Margit Målning av Johan F...
Image via Wikipedia

För mig är aldrig glaset halvfullt eller halvtomt. Det är fullt eller tomt. Punkt. Det är inget val jag gör för att det ska vara så. Det bara är sån jag är. Det är en del av min personlighet. Mellanlägen funkar inte. Hur jag än försöker spara lite av det jag fyller mig med. Fullt/tomt. Det där gäller det mesta. Sömn, vakenhet, alkohol, koffein, nikotin min ekonomi, mina relationer till andra människor.

Lycklig/olycklig.

Men jag börjar skönja en förändring i mig. Något växer fram. Eftertanke och kanske något litet mått av klokskap. Jag har börjat hejda mig när jag just ska till att välta omkull. Det är väl kemin i min hjärna som sakta börja ändra sig med hjälp av mina mediciner. Om det är så kan jag inte annat än tacka och ta emot. Buga och bocka och vara tacksam för de möjligheter det ger mig att kunna vara i ett mellanläge. Så som man borde var. Att slippa alla tankar som trängs. Känna hur de ställer sig prydligt på rad och vänta på sin tur. Slippa leta efter nycklar, plånbok, kalender, glasögon, boken jag läser eller mobilen. Kanske bli lite mindre tankspridd.

Det är små saker som gör att jag känner skillnaden. Saker som att jag kan hålla mig till tre koppar kaffe när jag gått upp på morgonen. Ciggen räcker helt plötsligt i två dagar. Jag kan sitta och kika på Tradera utan att lägga en massa bud på saker. Jag får mer gjort om dagarna. Jag kan läsa en bok utan att hela tiden behöva gå tillbaka för att läsa om det jag nyss läst. Titta på en film utan att ta en massa små raster. Som sagt, små saker, men de sker hela tiden.

Är det så här att vara “normal”? I så fall gillar jag läget. Helt klart. Ångesten över livet har börjat lägga sig. Depressionerna, den svarta hunden, håller bara i sig en dag eller två. Om ens det. Jag ser fram mot dagen när jag går upp på morgonen. Mina papper är i ordning, för första gången på en evighet är de sorterade in i pärmar. Ett liv bakom en svart pärmrygg.

Så återigen. Jag tackar läkemedelsindustrin för möjligheten att fånga livet igen.

 


 

Träffar: 0

2 tankar på “Att vakna till livet.”

  1. Nja, om det är sanningen jag presenterar vet jag inte. Min sanning är det ju. Eller snarare en liten del av den i alla fall. Men sanningen som sådan är ju ett komplext begrepp så jag kan bara delge min uppfattning av den. Eller, som sagt, en del av den. Mycket finns ju inte här på bloggen. Mycket blir bara skönjbart i periferin av alla orden.

    Däremot så saknar det inte alls betydelse om du tycker om mina inlägg eller inte. Snarare gör det mig väldigt glad att det finns människor som tycker det jag skriver är intressant. Hade jag inte strävat efter sådan uppskattning så hade jag ju nöjt mig med en dagbok inom pressade papperspärmar. Så jag tackar ytterst ödmjukt!!!

  2. Tycker mycket om dina inlägg men det saknar säkert betydelse för dig – om det är verkligheten du skildrar…

Kommentarer är stängda.